VIDEO ⟩ Pazudušo Helvija un Kristera meklēšanu Daugavā apgrūtina laikapstākļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pazudušā Helvija meklēšana Daugavā.
Pazudušā Helvija meklēšana Daugavā. Foto: Bezvests.lv/Facebook.com

Pirms nepilniem diviem mēnešiem pazudušā Kristera un Jaunā gada naktī pazudušā Helvija meklēšanu šobrīd apgrūtina laikapstākļi. Gaisa temperatūra nav piemērota meklēšanai nepieciešamajai tehnikai, vēsta raidījums "Degpunktā". 

"Tika lietoti vairāki mūsu tehniskie resursi - zemūdens kameras, roboti, strādāja mūsu nirēji. Pārbaudījām dīķi, kas atrodas blakus Daugavai, pārbaudījām arī Daugavas krasta līniju aptuveni 400 līdz 500 metru garumā.

Tas bija nepieciešams, jo gribējām pārbaudīt, vai zem ūdens neatrodas kāda armatūra vai baļķi, zem kuriem, iespējams, varēja ieķerties pazudušā cilvēka ķermenis.

Šobrīd mēs meklējam divus Daugavā, iespējams, noslīkušus cilvēkus, jaunus vīriešus. Tas ir Helvijs un Kristers. Tuvākajā laikā plānojam izsludināt meklēšanas pasākumu, kad mainīsies laikapstākļi," stāsta organizācijas "Bezvēsts.lv" pārstāve Irina Brūniņa.

Kad tiks atsākti meklēšanas darbi, organizācija lūgs rīdzinieku palīdzību. 

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Valsts policija turpina meklēt 2002. gadā dzimušo Helviju Kursīti, kurš pēdējo reizi redzēts naktī no 31. decembra uz 1. janvāri Maskavas ielā 264 Rīgā, Ķengaragā.  29. janvārī meklēšanas operāciju veica "Bezvests.lv" brīvprātīgie.

Meklēšanā piedalījās vairāki "Bezvests.lv" brīvprātīgie. Daugavas dibenu apskatīja ūdenslīdējs, meklēšanā tika izmantots arī zemūdens robots "EPRONS ROV".

Meklēšana noritēja bez rezultātiem. Helvija meklēšana turpinās.

Aizvadītā gada 7. decembra rītā no savas darba vietas Zaķusalā, Latvijas Televīzijas ēkas, izgāja 2000. gadā dzimušais Kristers Dzintars. Mēnesi pēc Kristera pazušanas viņa māsa Kitija dalās ar savām pārdomām, publicējot ierakstu sociālajā vietnē "Facebook".

Kitija raksta: "Pagājis nu jau mēnesis. Vai man ir rasti īstie vārdi un atbildes? Laikam jau nē.

Sāpes, trūkums, žēlums, neziņa, apjukums. Vārdi, kas raksturo katru mūsu dienu un katru bezmiega nakti.

Vissmagākais, mokošākais mēnesis manas un vēl jo vairāk mammītes dzīvē. Viņa man ir stipra, tomēr arī stiprajiem cilvēkiem var izsīkt spēki ko tādu piedzīvojot.

Vai pietiks spēka? Jā. Mēs būsim stipras un būsim viena otrai. Bet ar neizmērojamu sāpju kamolu sirdī. Vai mums šādā dzīves brīdī pietiktu vienai ar otru? Jāatzīst, ka nē. Paldies ikvienam, kas ir mums līdzās ik dienu, kas samīļo, uzklausa, sasilda, sagādā siltu ēdienu, apjautājas, motivē, dod padomu, stutē un liek mums apzināties, cik ļoti esam mīlētas un gaidītas jebkurā diennakts laikā. Mēs jūs mīlam.

Ir svarīgi ticēt brīnumam, bet vienlaicīgi nepazaudēt reālo saprātu. Brālīt, neatkarīgi no tā vai Tu vēl esi kaut kur starp mums, vai esi devies apciemot tēti aiz mākoņa maliņas, Tu biji, esi un vienmēr būsi mūsu eņģelītis zemes virsū. Tik neviltots, patiess, gaišs, sirsnīgs, godīgs, pozitīvisma un mīlestības pārpilns. Varbūt, ka Tu esi bijis pārāk labs priekš šīs pasaules?

Un tomēr... - brīnumi mēdz notikt. Gaidīsim, cerēsim, cīnīsimies, līdz atradīsim."

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Valsts policija meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Kristeru Dzintaru, kurš 7. decembrī ap plkst. 9.30 no rīta aizgāja no savas darba vietas Rīgā, Zaķusalas krastmalā.

Bija ģērbies tumši zaļā ziemas jakā, tumšās biksēs, botās, iespējams, baltā vai citas krāsas cepurē. Nēsā brilles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu