VIDEO ⟩ Desmit reižu spēcīgākas par heroīnu. Brīdina par narkotikām, ko slēpj elektroniskajās cigaretēs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alfi Mahini/Pixabay

Narkologi brīdina par ļoti spēcīgām sintētiskajām narkotikām, kas tiek lietotas kā elektronisko cigarešu šķidrumi. Pēdējā laikā jau konstatēti vairāki pārdozēšanas gadījumi, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Video: "Panorāma" sižets

Šīs cigaretes ir īpaši iecienītas jauniešu vidū, tāpēc ārsti ceļ trauksmi. Savukārt izplatīšanas ceļi ir gandrīz neredzami, jo vielu pasūtīšana un piegāde ir bezkontakta.

Pēdējā laikā arī Latvijā fiksēti gadījumi, kad aizliegtās vielas tiek slēptas elektroniskajās cigaretēs vai to šķidrumos. Līdz šim narkotikas atrastas kratīšanu laikā kriminālprocesu ietvaros.

"Ja runājam par tām jaunajām vielām, kas ievietotas "saltos", ikdienā mēs to tā neredzam," saka Valsts policijas Kinologu nodaļas vecākā inspektore Ilze Fogele. "Pagājušajā gadā ir fiksēti pāris gadījumi, visi ārpus mācību iestādēm. Melnais internets ir diezgan izplatīts, jaunieši tur iegādājas. Ar dienesta suņiem izkontrolēt nevaram, tur ir darbs kibernoziegumu pārvaldei."

Savukārt narkologi jau cīnās ar sekām, jo bieži vien analīzes uzrāda kārtīgu vielu kokteili, nevis marihuānu, kā apgalvo atvestie jaunieši.

Pasaules pieredze rāda, ka šīs neizskaidrojamās nāves izraisa smagi plaušu bojājumi, jo ķīmiskie savienojumi bojā gan plaušas, gan asinsvadus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu