Apķēpāja vides objektus krievu valodā. Vīrietim piespriež sabiedrisko darbu par nacionālā naida izraisīšanu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: WESTOCK PRODUCTIONS/Shutterstock

Rīgas pilsētas tiesa kādam vīrietim piespriedusi sabiedrisko darbu par nacionālā naida izraisīšanu, veicot uzrakstus sabiedriskās vietās, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētais izdarīja darbības, kas vērstas uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu.

Laikā no 2019. gada marta līdz jūnijam, izmantojot krāsas balonu un marķierus, uz dažādiem pilsētas un vides objektiem sabiedriskās vietās veica uzrakstus krievu valodā, kuru saturs ir aizskarošs un naidīgi vērsts uz nesaticības izraisīšanu.

Vīrietis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārā poligona teritorijā uz informācijas stenda un kādām ēkām uzrakstīja: "NATO Okupants"; "Krima tā ir Krievija", "Rokas nost no krievu skolām", "Latvijā tiek veikts aparteīds pret krieviem"; "Latvijā tirgojas rusofobi".

Tāpat apsūdzētais sabiedriskā transporta pieturās uz sienas uzrakstīja: "Pribaltika tirgo rusofobiju"; "NATO Okupants", "Latvijā tiek veikts aparteīds pret krieviem", "Latvijā tirgojas rusofobi", "Šprotes rusofobi", "Krima tā ir Krievija".

Šādi uzraksti ir vērsti uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā starp dažādām nacionalitātēm - latviešiem, krieviem un ukraiņiem. Tāpat šādi uzraksti ir ārpus Satversmes, kas paredz Ikvienam tiesības uz vārda brīvību, secinājusi tiesa.

Vīrietis arī apsūdzēts par svešas mantas tīšu bojāšanu, jo apzīmēja jau minēto NBS poligonā esošo informācijas stendu 919 eiro vērtībā.

Tāpat viņš apsūdzēts par to, ka bez attiecīgas atļaujas glabāja rūpnieciski ražotu 1941. gada parauga patronu, kas paredzēta šaušanai ložmetējos un prettanku šautenēs.

Tiesa apstiprināja starp prokurori un apsūdzēto noslēgto vienošanos un piesprieda sabiedrisko darbu uz 220 stundām. Soda termiņā gan ieskaitīts aizturēšanā pavadīto laiks - divas dienas, kas atbilst sabiedriskā darba 16 stundām.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu