Stipri iereibusi māte Jelgavā ieslēdz dzīvoklī savu bērnu. Iesaistīti operatīvie dienesti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policijā (VP) saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu namu Jelgavā, kur dzīvoklī bija ieslēgts sešgadīgs bērns. Notikuma vietā atradās operatīvie dienesti, kā arī bērna māte, kura, būdama alkohola reibumā, nespēja paskaidrot notikušo, vēsta policijā.

Operatīvie dienesti atrisināja situāciju, iekļuva dzīvoklī un pret bērna māti sāka administratīvā pārkāpuma procesu.

Sestdien, 4. februārī, ap plkst. 04.30 VP saņemta informācija, ka Jelgavā, kādā īpašumā operatīvajiem dienestiem ir nepieciešama VP palīdzība – dzīvoklī atrodas mazgadīgs bērns, kurš nevar atvērt dzīvokļa durvis. VP Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas ieradās notikuma vietā un pie ēkas sastapa Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) amatpersonas.

Likumsargi kāpņu telpā ieraudzīja uz grīdas sēdošu sievieti, kura paskaidroja, ka viņa esot izgājusi ārā no dzīvokļa, durvis aizslēgušās un dzīvoklī palikusi viņas sešus gadus vecā meita. Arī aiz durvīm bija dzirdama bērna balss.

VUGD amatpersonas pieņēma lēmumu iekļūt dzīvoklī caur pirmā stāva logu, un tas izdevās.

Taču ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka durvis ir aizslēgtas ar divām atsevišķām slēdzenēm, no kurām izdevās atslēgt tikai vienu, savukārt otrai netika atrasta atslēga. Sieviete tika palūgta pārskatīt somiņu, atslēgas tika atrastas, un ar tām izdevās atslēgt dzīvokļa durvis.

Sieviete bija acīm redzamā alkohola reibumā un nespēja izklāstīt notikušo, kā arī atbildēt uz policistu jautājumiem. Veicot alkohola pārbaudi sievietes izelpā, konstatēts, ka viņa ir 2,92 promiļu reibumā.

Ņemot vērā to, ka sieviete, būdama alkohola reibumā, nespēj parūpēties par bērnu, meitenīte tika nodota sievietes radiniekam.

Pret sievieti ir sākts administratīvā pārkāpuma process par septiņu gadu vecumu nesasnieguša bērna atstāšanu bez uzraudzības. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu par šādu administratīvu pārkāpumu tiek piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 210 eiro. Šis materiāls pēc piekritības tiks nosūtīts pašvaldības administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai.

VP atgādina, ka vecākiem vai personai, kuras aprūpē vai uzraudzībā bērns nodots, ir pienākums neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušā vai vismaz 13 gadus vecas personas klātbūtnes.

VP aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt par šādiem un līdzīgiem gadījumiem – ja rodas aizdomas, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai viņam draud citas briesmas. Policija uzsver, ka viens no vecāku atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu dzīvību un drošību!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu