Zelenska vizītes laikā Lielbritānija nosaka jaunas sankcijas Krievijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apvienotās Karalistes premjers Riši Sunaks un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Apvienotās Karalistes premjers Riši Sunaks un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas valdība trešdien, 8. februārī, noteica jaunas sankcijas Krievijai saistībā ar agresorvalsts atkārtoto iebrukumu Ukrainā pērnā gada 24. februārī. 

Londona par jaunajām sankcijām paziņojusi, uzņemot vizītē Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs sacīja, ka jaunās sankcijas vērstas pret organizācijām, uz kurām paļaujas Krievijas armija, un, cerams, palielinās ekonomisko spiedienu uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un apgrūtinās Krievijas spējas karot.

Sankcijas piemērotas sešām kompānijām, kas piegādā Krievijas armijai militāro aprīkojumu, piemēram, bezpilota lidaparātus - "RT-Komplekt", "Oboronlogistics", "CST", "Universalmash", "Lipeck" un "Topaz".

"Melnajā sarakstā" iekļautas arī astoņas personas un IT pakalpojumu kompānija "Moscoms", kas saistītas ar "finanšu tīkliem, kas palīdz uzturēt Kremļa elites bagātību un varu", norādīts Lielbritānijas valdības paziņojumā.

Sankcijām pakļauts Krievijas biznesa ombudsmens Boriss Titovs, naftas nozares uzņēmējs Nikolajs Jegorovs, propagandas medija "Regnum" īpašnieks Sergejs Rudnovs, Svetlana Krivonogiha, kurai, kā ziņojuši neatkarīgie mediji, esot kopīgs bērns ar Putinu, kompānijas "Aerostart" īpašnieks Viktors Mjačins, farmācijas kompānijas "R-Pharm" valdes priekšsēdētājs Aleksejs Repiks, bijušais Putina palīgs Jevgēņijs Školovs un asociācijas "Lietišķā Krievija" prezidents Pāvels Titovs.

Kleverlijs pauda pārliecību, ka Krievijai nebūs piekļuves aktīviem, ko Lielbritānija ir iesaldējusi, kamēr tā nepārtrauks apdraudēt Ukrainas teritoriālo suverenitāti un integritāti.

Lielbritānija kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma ir piemērojusi sankcijas vairāk nekā 1300 personām un iestādēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu