Bijušie saskaņieši iecerējuši veidot jaunu politisko spēku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Foto: Paula Čurkste/LETA

No partijas "Saskaņa" izslēgtais Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs un "Saskaņas" biedri Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča ir nolēmuši veidot jaunu politisko spēku, sacīts izplatītajā paziņojumā.

Viņi grasoties veidot kreisi centrisku politisku partiju, kas "konsekventi aizstāvēs visas Latvijas iedzīvotāju intereses, nešķirojot "savējos" un "svešiniekos", turpinot aktīvi iestāties par sociālekonomiskajām, kultūras, valodas un reliģiskajām tiesībām".

"Mums, SDP "Saskaņa" Rēzeknes valstspilsētas, Rēzeknes un Ludzas novadu teritoriālo nodaļu biedriem, pašreizējā situācija ir pilnīgi nepieņemama.

Tāpēc mēs paziņojam par neuzticēšanos partijas vadībai un izstājamies no SDP "Saskaņa"", teikts iniciatīvas grupas paziņojumā.

Tagad tikšot gatavota partijas programma, lai aprīlī sanāktu uz dibināšanas kongresu.

Paziņojumu parakstījuši kopumā seši no astoņiem Rēzeknes pilsētas domes deputātiem, visi seši Rēzeknes novada un viena Ludzas novada deputāte, kas ievēlēti no "Saskaņas" saraksta.

Jau ziņots, ka pēc Rēzeknes mēra Bartaševiča izslēgšanas no "Saskaņas" partiju nolēmuši pamest vēl ap 120 biedri no Rēzeknes pilsētas un novada un Ludzas novada, vēstīja Latvijas Televīzija.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu