VIDEO Mārupes dronu rūpnīcā ugunsgrēks varētu būt izcēlies drošības noteikumu neievērošanas dēļ (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēkā.
Ugunsgrēks "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēkā. Foto: Jānis Škapars/TVNET

7. februārī vēstīts par liesmu pārņemto bezpilota lidaparātu rūpnīcu Mārupē. Neoficiāla informācija liecina, ka ugunsgrēks izcēlās, jo pārkāpti darba drošības noteikumi, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Kā liecina neoficiālā informācija, strādniekiem veicot darbus ar ar leņķa slīpmašīnu, dzirksteles iekrita magnija skaidās. Viss ātri uzliesmoja.

Tāda ir viena no versijām. Trīs rūpnīcas darbinieki ugunsgrēkā cieta. Vienam no viņiem mediķi palīdzību sniedza turpat uz vietas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests notikuma vietā strādāja visu nakti. 

Video: Pierīgā dronu ražotnē izcēlies plašs ugunsgrēks

Kā ziņots, Mārupē otrdien aizdegusies "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēka, dzēšanā iesaistīti plaši glābēju spēki, bet iedzīvotāji aicināti sargāties no dūmiem.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), otrdienas pēcpusdienā pēc plkst.15 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes pagastā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu un tās strauji izplatās, turklāt veidojas spēcīgs sadūmojums.

Dzēšanā tika iesaistīti plaši VUGD spēki - gandrīz 50 ugunsdzēsēji, deviņas autocisternas, trīs autokāpnes un ķīmijas auto, kā arī starptautiskās lidostas "Rīga" ugunsdzēsēju komanda ar autocisternu un personālu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu