Putinam aizvien ir Francijas augstākais apbalvojums. Makrons apdomā, vai to atņemt (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Luca Perra/Shutterstock

Francijas prezidents Emanuels Makrons piektdien sacīja, ka apsver Francijas augstākā apbalvojuma atņemšanu kara noziedzniekam Vladimiram Putinam. Pagaidām viņš vēl gaida īsto brīdi, lai šādi rīkotos.

Putins saņēma Francijas augstāko apbalvojumu "Grand-Croix de la Legion d'Honneur" (Goda leģiona ordeņa Lielo krustu) 2006. gadā laikā, kad Maskava baudīja labākas attiecības ar Parīzi un Rietumiem.

Kopš Putins pirms gada pavēlēja sākt pilna mēroga karu pret Ukrainu, attiecības Rietumu un Maskavas starpā teju pilnībā sarautas, bet Eiropas Savienība (ES) Krievijai noteikusi smagas sankcijas.

Trešdien Makrons Francijas augstāko apbalvojumu piešķīra Putina ienaidniekam Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, tomēr apbalvojuma atņemšana Putinam vēl stāv priekšā.

Runājot pēc ES samita pirmās dienas, kurā līderi sprieda par ieroču piegāžu paātrināšanu Ukrainai, Makrons atzina, ka jautājums par Putina medaļu ir "simbolisks, bet svarīgs".

Kā sacīja Francijas prezidents, viņš uzskata, ka viņam ir tiesības atsaukt Putinam piešķirto apbalvojumu, tomēr arī piebilda: "Tas nav lēmums, ko es pieņēmu šodien."

Šādi lēmumi, sacīja prezidents, "allaž ir jēgpilni, un es uzskatu, ka ir jānovērtē īstais brīdis, lai tos pieņemtu".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu