Kā meklēt mīlestību internetā, nesalaužot sirdi un nezaudējot iekrājumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pla2na/Shutterstock

Meklēt mīlestību internetā ir normāli – daudziem tā ir vienīgā vieta, kur satikt kādu potenciālu otro pusīti. Taču Valsts policija aicina uzmanīties, lai nekļūtu par romantiskās krāpšanas upuri. Diemžēl reizēm internetā uzplaukusi mīla var beigties ne tikai ar salauztu sirdi un sadragātu pašcieņu, bet arī nopietniem finansiāliem zaudējumiem.

Valsts policija periodiski saņem iesniegumus par romantisko krāpšanu gadījumiem. Lielākoties nezināmā persona, ar kuru sākta sarakste, atrodas kādā tālā valstī.

Viss sākas ar nevainīgām sarakstēm kādā no sociālo tīklu platformām, bet tās pārsvarā turpinās e-pastā. Krāpnieki iemanto uzticību, sola darīt visu, lai otra puse justos laimīga, runā par kopīgiem nākotnes mērķiem.

Kad izveidotas šķietami spēcīgas attiecības, ļaundaris sāk krāpnieciskās darbības. Lielākoties notiek negaidīts pavērsiens – topošajam līgavainim vai līgavai steidzami ir nepieciešami finanšu līdzekļi. Lielākoties nauda tiek lūgta, lai atbrauktu uz Latviju, veiktu steidzamas operācijas, atrisinātu biznesa problēmas un tamlīdzīgi.

Kad nauda tiek nosūtīta, vajag vēl, jo otrā galā problēmas nekādi nebeidzas. Ja iemīlējusies sieviete (vai vīrietis) nosūta lielāku naudas summu, internetā satiktais mīlnieks pazūd bez pēdām. Ir gadījumi, kad apkrāptajam ir kauns vērsties policijā un kauns kādam stāstīt par savu naivo uzticēšanos. Tomēr policijā vērsties vajag - romantiskos krāpniekus, patiesībā nekrietnus zagļus, ir jāsoda. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu