Piecus gadus pēc izdzīvošanas applūdušā alā miris Taizemes jaunatnes futbolists

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Duangpečs Promteps (centrā)
Duangpečs Promteps (centrā) Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā izdzisusi Taizemes jaunatnes futbolista Duangpeča Promtepa dzīvība, vēsta BBC.

Tiek ziņots, ka 17 gadus vecais puisis bez dzīvības pazīmēm tika atrasts viņa kopmītnes istabiņā Lesteršīrā.

Šobrīd precīzs pusaudža nāves iemesls vēl nav zināms, bet vietējā policija ziņo, ka nāves apstākļi nav traktēti kā aizdomīgi. Savukārt Taizemes medijos izskanējušas versijas, ka puisis iepriekš iedzīvojies galvas savainojumā.

Pirms sešiem mēnešiem Promteps savā "Instagram" kontā pavēstīja, ka "viņa sapnis ir piepildījies", jo jaunais futbolists bija saņēmis stipendijas piedāvājumu no futbola akadēmijas Lielbritānijā.

Promteps daļa no Taizemes zēnu futbola komandas "Wild Boars", kuri 2018. gadā iestrēga alā un kuru meklēšanas misijā iesaistījās ap 10 tūkstošiem cilvēku.

Jaunie futbolisti kopā ar savu treneri alā bez gaismas un ēdiena bija iesprostoti deviņas dienas, jo vētras dēļ tika aizsprostota izeja no alas. Promtepam, kurš bija arī komandas kapteinis, tobrīd bija tikai 13 gadi. Savukārt viņa komandas biedri bija vecumā no 11 līdz 16 gadiem. Vienības treneris Ekafons Kantavongs tobrīd bija 25 gadus vecs.

Pēc Protempa traģiskās nāves vairāki viņa bijušie komandas biedri savos sociālo mediju kontos nāca klajā ar piemiņas vārdiem.

Jauno futbolistu glābšana izpelnījās plašu uzmanību un ir atspoguļota vairākās dokumentālajās filmās.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu