Metāllūžņos nodos luksusa "Boeing 747", kas veikusi tikai 16 lidojumus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vayu Aerospace Review/"Twitter"

Jauns "Boeing 747", kas tika pārveidots par privātu VIP lidmašīnu, tiks nodots metāllūžņos pēc tam, kad pavadījis tikai 30 stundas 16 lidojumos, vēsta raidsabiedrība CNN.

Lidmašīna, kas sākotnēji bija paredzēta Saūda Arābijas pilsonim, gandrīz 10 gadus atradās starptautiskajā lidostā "EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg".

Tur to bija paredzēts aprīkot ar greznu interjeru, taču tas nekad nenotika, un pēc tam, kad neizdevās atrast jaunu pircēju, lidmašīna galu galā tika nogādāta Arizonas štatā — "Pinal Airpark" lidmašīnu būvētavā.

Tas ir arī vismodernākais "Boeing 747" modelis, kas jebkad ražots. Tas pirmo reizi lidoja 2010. gadā, bet lidmašīnai neizdevās gūt komerciālus panākumus, jo bija dārga ekspluatācija.

Šis konkrētais modelis bija paredzēts Saūda Arābijas valdībai un kroņprincim Sultānam bin Abdulazizam Al Saudam, taču viņš nomira 2011. gadā, tikai dažus mēnešus pirms plānotās piegādes.

Lidmašīna, kurai tika piešķirts obligātais reģistrācijas kods – N458BJ –, pirmo reizi testēšanai izlidoja 2012. gada maijā, bet oficiāli tika piegādāta 2012. gada jūnijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu