LTV: Dzīvību zaudējis dronu ražotnes "Edge Autonomy" ugunsgrēkā cietušais darbinieks (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks dronu ražotnē"Edge Autonomy" Mārupē.
Ugunsgrēks dronu ražotnē"Edge Autonomy" Mārupē. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dzīvību zaudējis dronu ražotnes "Edge Autonomy" darbinieks, kas tika ievainots ugunsgrēks, ar sabiedrisko attiecību aģentūras "Repute" starpniecību TVNET informēja "Edge Autonomy" pārstāvis Dzintars Neimanis.

""Edge Autonomy" ir dziļi sarūgtināti, ka viens no uzņēmuma darbiniekiem, kurš guva traumas ugunsgrēkā, kas pagājušajā nedēļā izcēlās uzņēmuma ražotnē Rīgā, ir devies mūžībā.

Traģiskā ziņa ir šokējusi uzņēmuma vadību un darbiniekus, un mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību šī kolēģa ģimenei.

Šajā sēru laikā mēs turpināsim sniegt visu nepieciešamo atbalstu ģimenei," norāda Neimanis.

Ugunsgrēks bezpilota lidaparātu ražotnes "Edge Autonomy" telpās 8. februārī izcēlās, iespējams, darba drošības noteikumu pārkāpumu dēļ, tomēr vienlaikus tiek ļoti rūpīgi pārbaudīta arī versija par ļaunprātīgu dedzināšanu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Viņš informēja, ka tiek veikta virkne ekspertīžu, lai labāk saprastu uguns izcelsmi. Ekspertīžu slēdzieni vēl nav gatavi.

Tiekot uzklausīti arī notikušā liecinieki, taču vienas cietušās personas veselības stāvoklis pagaidām vēl neesot pietiekami labs, lai tā būtu spējīga sniegt liecības.

"Notiek darbs, un jau no paša sākuma mēs ļoti aktīvi un padziļināti pētām šo jautājumu, ņemot vērā arī šo iespējamo ļaunprātīgo dedzināšanu," rezumēja Valsts policijas priekšnieks.

Kā ziņots, otrdienas pēcpusdienā Mārupes novadā izcēlās plašs ugunsgrēks dronu ražotnē "Edge Autonomy".

Kopumā divstāvu ražošanas ēka dega 600 kvadrātmetru platībā, bet blakus novietotā produkcija - 20 kvadrātmetru platībā. Karstuma ietekmē tika bojātas trīs automašīnas.

Saskaņā ar mediķu sniegto informāciju, slimnīcā nogādāti divi ugunsgrēkā cietušie, bet vienam palīdzība sniegta uz vietas.

"Edge Autonomy" (iepriekš "UAV Factory") ražo bezpilota sistēmu tehnoloģijas, kas tiek piegādātas valdības, komerciāliem un akadēmiskiem klientiem gandrīz 70 valstīs. Uzņēmums tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem pasaules līmeņa bezpilota lidaparātu tehnoloģiju ražotājiem. Uzņēmums sadarbojas ar Latvijas bruņotajiem spēkiem, "Edge Autonomy" lidaparāti nesen tika nosūtīti arī Ukrainas armijas vajadzībām.

"Edge Autonomy" 2021. gadā strādāja ar 8,661 miljona eiro apgrozījumu un guva 546 356 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums dibināts 2009. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 041 505 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir ASV uzņēmums "Edge Autonomy Holdings, LLC".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu