Spānijas dzelzceļa vadītājs atkāpjas pēc neveiksmīga vilcienu pasūtījuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas valsts dzelzceļa kompānijas "Renfe" vadītājs Isajass Tobiass pirmdien atkāpās no amata pēc neveiksmīga vilcienu pasūtījuma, kas gandrīz tika izpildīts, ziņoja valsts televīzija RTVE.

Atkāpšanās notika apmēram trīs nedēļas pēc tam, kad valsts mērogā kļuva zināms, ka ir pasūtīts 31 vilciens 258 miljonu eiro vērtībā, bet šie vilcieni nebūtu piemēroti Spānijas dzelzceļu tīkla tuneļiem.

Savu amatu atstāja arī Transporta ministrijas valsts sekretāre Isabela Pardo. Viņas un Tobiasa atlūgumus pieņēma transporta ministre Rakela Sančesa, paziņoja Spānijas valdība.

Vilcieni bija paredzēti dzelzceļa satiksmei Spānijas ziemeļos, kur tie nespētu šķērsot dažus 19.gadsimtā būvētus tuneļus. Saskaņā ar oficiālām aplēsēm, pieļautās kļūdas dēļ jauno vilcienu ekspluatācijas sākums aizkavēsies par vismaz diviem gadiem līdz 2026.gadam.

Lai gan pasūtījums tika izdarīts 2020.gadā, par problēmu kļuva zināms tikai janvāra beigās pēc reģionālajā laikrakstā "El Comercio" publicēta raksta.

Spānijas centrālā valdība ir atzinusi kļūdu, bet apliecināja, ka tā neradīs zaudējumus nodokļu maksātājiem, jo šie pārāk platie vilcieni vēl nav uzbūvēti. Valdība sestdien publicēja jaunu pasūtījumu transportlīdzekļu ražotājam CAF.

Kļūdas skarto Kantabrijas un Astūrijas reģionu premjerministri plānoja pirmdien tikties ar transporta ministri Sančesu Madridē, lai apspriestu finansiālu kompensāciju.

Pirms paziņojuma par Tobiasa un Pardo atkāpšanos Kantabrijas premjers Migels Anhels Revilja un Astūrijas premjers Adrians Barbons bija pieprasījuši visu atbildīgo personu saukšanu pie atbildības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu