"Ceru, ka viņš sadegs ellē." Velsā miris bandas vadonis, kurš tiek uzskatīts par vainīgu latvietes un viņas partnera noslepkavošanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Korneliuss Praiss.
Korneliuss Praiss. Foto: Ekrānuzņēmums no video/Twitter

Aizvadītajā nedēļā Lielbritānijas medijos parādījās ziņa, ka Velsas slimnīcā miris kriminālā autoritāte un narkotiku dīleris Korneliuss Praiss. Tiek uzskatīts, ka viņš bija atbildīgs par latvietes Annas Varslavānes, kura bija stāvoklī, un viņas partnera Viljama Mogena noslepkavošanu 2015. gadā, vēsta ārvalstu mediji.

41 gadu vecais noziedznieks Praiss bija organizētās noziedzīgās grupas vadonis, kuru Gardas vadošais detektīvs atzinis par vainīgiem dubultslepkavības pastrādāšanā, lai aizsargātu savu narkotiku izplatīšanas biznesu.

Praiss, kurš bija arī divu bērnu tēvs, kopš 2021. gada beigām atradās slimnīcā Velsā smagā stāvoklī un slimoja ar limbisko encefalītu – iekaisumu, kas ietekmē smadzeņu reģionu, kas kontrolē emocijas, uzvedību un noteiktas atmiņas funkcijas.

Praisam bija jāstājas tiesas priekšā, taču tas nenotika viņa slimības dēļ. Īrijas policija uzskata, ka viņš bija iesaistīts vismaz četrās slepkavībās.

Detektīvi cer, ka īru gangstera nāve rezultēsies ar to, ka cilvēki nāks klajā ar informāciju par viņu, norāda britu raidorganizācija BBC. 

Mogena tēvs Džo laikrakstam "Irish Mirror" par Praisa nāvi sacīja: "Es ceru, ka viņš sadegs ellē. Viņš ir darījis ļaunu. Ar ļaunumu ir jācīnās. Vai tas ir taisnīgi? Nē. Jo mums nav Viljama un nav Annas."

Viljams un Anastasija pēdējo reizi dzīvi tika redzēti īpašumā, kas pieder noziedzniekam Praisam. 2015. gada 14. aprīlī viņi pazuda.

Pazušanas dienā pāris bija iecerējis pārcelties atpakaļ uz vīrieša ģimenes māju. Izmeklētāji uzskata, ka pāris ir nežēlīgi noslepkavots, jo viņiem bija svarīga informācija par bandas darbību, tostarp vēl vienu slepkavību. Aizvien notiek lietas izmeklēšana, taču Varslavānes un Mogena ķermeņi tā arī nav tikuši atrasti un tiek uzskatīts, ka tie, visticamāk, tika sadedzināti.

Jau vēstījām, ka par Viljama un Anastasijas slepkavībām ir arestēti un nopratināti pieci cilvēki, tostarp kāda sieviete. Praiss un viņa līdzgaitnieki ir galvenie aizdomās turētie vēl neatklātās slepkavības lietā.

2015. gadā vēstījām, ka Viljama vecāki žurnālistiem sacīja, ka viņu dēls "nav noziedznieks" un viņa draudzene, kura tika dēvēta par Annu, ir nevainīga meitene, kurai nav tuvinieku šajā valstī. Meitenes radinieki lūdza jebkādu informāciju.

Neilgi pēc slepkavībām tika ziņots, ka Garda izmeklē pāra pazušanas saistību ar kriminālu grupējumu, kurš darbojas Gormenstonas apkaimē.

Īrijas policija norāda, ka Mogenam bija narkotiku problēmas, bet viņš nebija iesaistīts nopietnos noziegumos. Likumsargi ir apstiprinājuši, ka viņš bijis saistīts ar kriminālā grupējuma vadoni un varēja zināt par iepriekš veiktu nopietnu noziegumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu