Divas reizes diennakts laikā sociālās aprūpes ēkā Rīgā dzēsts ugunsgrēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsējs glābējs. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsējs glābējs. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgā ugunsdzēsēji divas reizes diennakts laikā dzēsuši ugunsgrēku sociālās aprūpes ēkā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Trešdienas pēcpusdienā VUGD saņēma informāciju, ka Garozes ielā Rīgā četrstāvu sociālās aprūpes ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas ceturtajā stāvā deg dzīvoklis un gaitenis 15 kvadrātmetru platībā.

No ēkas evakuējās desmit cilvēki, bet degušā dzīvokļa iemītnieks tika nodots mediķu aprūpē.

Naktī glābēji vēlreiz saņēma izsaukumu uz šo ēku, kur ugunsgrēks bija izcēlies ceturtajā stāvā un dega dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā. No ēkas glābēji evakuēja 15 cilvēkus.

Šo abu ugunsgrēku izcelšanās iemeslus analizēs Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 43 izsaukumus: 15 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 - uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Ceturtdienas rītā glābēji devās uz Meža ielu Ventspilī, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega istaba un sadzīves mantas 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no ēkas izglāba cilvēku, kuru nodeva mediķiem. Mājoklī neskanēja dūmu detektora brīdinošais signāls.

Aizvadītajā naktī glābēji devās uz Jāņkalna ielu Alūksnē, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega gultas matracis. Ugunsgrēkā cieta cilvēks. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Dzīvoklī ugunsdzēsēji konstatēja, ka dūmu detektoram ir atvienota baterija.

Tāpat naktī glābēji steidzās uz Kvēles ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāvā dzīvokļa vannas istabā dega sadzīves mantas. Divi cilvēki ugunsgrēkā cieta un tika nodoti mediķu aprūpē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu