Laikraksts: Putins jau esot atteicies veikt kodoltriecienu pa Ukrainu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: AFP/SCANPIX

Kara noziedznieks Vladimirs Putins esot atteicies no idejas lietot kodolieročus Ukrainā, atsaucoties uz diviem Kremlim pietuvinātiem avotiem, ziņo Lielbritānijas laikraksts "The Financial Times".

24. februārī aprit gads, kopš Krievija sāka pilna apjoma iebrukumu Ukrainā. Saistībā ar šo gadadienu laikraksts publiskojis apjomīgu rakstu par to, kā Putins sāka karu Ukrainā un kā viņš plāno to turpināt.

Attiecībā uz iespējamo kodolieroču lietošanu Putins esot secinājis, ka ierobežots kodoltrieciens Ukrainā Krievijai nekādu labumu nedošot.

"Viņam nav iemeslu spiest pogu. Pieņemsim, viņš uzspridzinās taktisko kodolbumbu Zaporižjā.

Viss apstarots, tur tāpat nevar ieiet un jebkurā gadījumā Krievija to tagad jau uzskata par savu teritoriju. Kāda tam jēga?" laikrakstam pavēstīja kāda bijusī Krievijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Avoti arī atklājuši citas detaļas par kara sākumu.

Viena no pirmajām civilajām amatpersonām, ko Putins esot informējis par kara sākšanu, bija Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Lavrovam par iebrukuma sākšanu esot paziņots naktī uz 24. februāri - tikai dažas stundas, pirms krievu karaspēks šķērsoja Ukrainas robežu.

Savukārt pēc Ukrainas sagrābšanas par tās Kremlim pilnīgi lojālo vadoni Putins bija iecerējis iecelt prokrievisko ukraiņu politiķi Viktoru Medvedčuku.

Tieši viņš kopā ar Krievijas specdienestiem iepriekš iedrošināja diktatoru Putinu, ka ukraiņi krievu tankus sagaidīšot ar ziediem.

Kad Putins sapratis, ka ukraiņi pretosies, viņš sācis apzināties šī kara reālo cenu viņam pašam un Krievijai. Tomēr viņš joprojām nav gatavs šo karu izbeigt.

Kā apstiprina informācijas avoti, pirms kara Putins cerēja uz strauju uzvaru, savukārt tagad viņš ir noskaņojies uz ilgstošu konfliktu.

Viņš cer uz to, ka Krievija būs spējīga karot ilgāk, nekā Rietumi būs gatavi palīdzēt Ukrainai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu