VIDEO "Es pats biju ļoti pārsteigts." Mitrevics skaidro, kā divos mēnešos degvielā notērējis 893 eiro (55)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Parlamentārietis Uģis Mitrevics (NA).
Parlamentārietis Uģis Mitrevics (NA). Foto: Paula Čurkste/LETA

Tagadējais Saeimas deputāts, bijušais Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (NA) par novembrī iztērēto degvielu Saeimai iesniedzis čekus 529,94 eiro apmērā, savukārt decembrī - 363,61 eiro, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Mitrevicam noteikta 823 eiro norma. Deputāts gan apliecina, ka tik lieli transporta izdevumi vairs neesot gaidāmi.

"Novembrī, kamēr Saeima vēl īsti nebija sākusi strādāt, man bija jāpiedalās valdības deklarācijas veidošanā. Novembris manā dzīvē bija visatšķirīgākais mēnesis, Rīgā biju vairāk nekā 20 reizes, deklarācijas veidošana bija pat sestdienās, svētdienās. Tas bija smags, sarežģīts mēnesis. Es pats biju ļoti pārsteigts par iztērēto degvielai. Janvārī par degvielu kompensāciju esmu saņēmis 252 eiro, domāju, ka aptuveni šāda summa būs arī turpmākos mēnešus," skaidro deputāts. 

Viņš gan nav saņēmis vislielāko kompensāciju. Tā bijusi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātam Kasparam Melnim no Rēzeknes, kurš divos mēnešos degvielā iztērējis vairāk nekā divas Latvijas minimālās algas jeb 1312,71 eiro.

"Braucu ar BMW, šķiet, tas ir astoņus gadus vecs. Divas reizes nedēļā braucu no Rēzeknes. Paši zināt, cik liels ir attālums līdz Rēzeknei, tur aiziet ļoti daudz degvielas," skaidrojas deputāts. "Ir visādi pasākumi, jātiekas ar vēlētājiem, ir arī novada pasākumi, braucu uz pasākumiem Daugavpilī. Es degvielas izdevumu daļu sedzu arī no savas algas, nav tā, ka par visu prasu kompensāciju."

Mitrevics novembrī un decembrī kopā par darbu Saeimā saņēma 6089,98 eiro lielu algu, turpretī Melnim tā bija krietni mazāka un sasniedz gandrīz 4200 eiro atzīmi.

Saeimas deputātiem ir tiesības pieprasīt kompensāciju par īres izdevumiem, kā arī transporta izdevumiem. Kompensāciju izmaksu paredz Saeimas kārtības rullis, tai var pieteikties ikviens deputāts, taču krietni lielākas summas paredzētas tautas kalpiem no attālākiem Latvijas novadiem.

Novembrī transporta izdevumu kompensācijai Saeima kopsummā tērējusi 8031 eiro, turpretī decembrī 8067 eiro.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu