"Es taču netraucēju nevienam Halovīnu svinēt." Liepājas domniece Ludmila Rjazanova sveic padomju armijas svētkos (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ludmila Rjazanova/Facebook

Liepājas domes deputāte Ludmila Rjazanova 23. februārī, dienu pirms Krievijas sāktā pilna apmēra iebrukuma Ukrainā gadadienas, sociālajā tīklā "Facebook" publicējusi ierakstu krievu valodā: "Dārgie vīrieši, sveicu Padomju armijas un Jūras kara flotes dienā", vēsta portāls "Liepajniekiem.lv". 

"Latviešiem nepieņemams sveiciens, Ludmila Rjazanova," komentāros norāda žurnāliste Nora Driķe. "It īpaši tagad, kad Krievija uzbrukusi Ukrainai, iznīcina nevainīgus cilvēkus un Putins sapņo par padomju impērijas atjaunošanu."

Rjazanova uz to atbild: "Apsveikums ir tiem, kam ir svētki. Es par to ierakstu negribu runāt, godīgi saku. Taču tīri cilvēciski… Man jau ir vairāk par 50, un es piedzimu pagājušajā gadsimtā. Vēsture ir ļoti interesanta, vai ne?

Kādam cilvēkam tā bija dzīve un viņš uzskata, ka tie bija svētki. Es taču netraucēju nevienam Halovīnu svinēt," aicināta plašāk komentēt savu ierakstu, teikusi Rjazanova.

Rjazanova pērnajā vasarā izstājās no partijas "Saskaņa".

Liepājas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne norāda, ka ar šādu apsveikumu deputāte Rjazanova pilnīgi noteikti nepauž Liepājas pašvaldības viedokli.

"Apsveikt krievu armiju (piedevām padomju laika armiju, kas vairs neeksistē) laikā, kad jau gadu notiek nežēlīgs Krievijas izraisītais karš Ukrainā, ir amorāli un neētiski. Pilnībā norobežojamies no šāda viedokļa," pauž Lazdāne.

Valsts Drošības dienests (VDD) informē, ka iepriekšējos gados VDD Krieviju un tās bruņotos spēkus slavinošas aktivitātes bieži fiksēja 23. februārī, kad Krievijā atzīmē tā saucamo padomju armijas dienu. Tuvojoties 24. februārim, kad aprit gads kopš Krievija uzsāka karu pret Ukrainu, VDD vērsa uzmanību, ka, ņemot vērā Krievijas bruņoto spēku veiktos noziegumus pret Ukrainas iedzīvotājiem un civilo infrastruktūru, šogad personas par Krievijas okupācijas armijas slavināšanu var tikt sauktas pie atbildības.

Padomju armijas un Jūras kara flotes diena (iepriekš Sarkanās armijas diena) ik gadu 23. februārī tika svinēta Padomju Savienībā, kuras tiesību mantiniece ir Krievijas Federācija.

Pēcāk Krievija šo dienu pārdēvēja par "Tēvijas aizstāvja dienu". 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu