Jaunumi Ugandā izvarotās latviešu tūristes lietā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tinnakorn jorruang/Shutterstock

Latvijas tūristes izvarošanā apsūdzētais Ugandas mācītājs Džozefs Kolinss Tvahirva atbrīvots pret drošības naudu viena miljona Ugandas šiliņu apmērā (apmēram 251 eiro), ziņo laikraksts "Monitor".

Ugandas mācītājam, kuram tika piemērots apcietinājums saistībā ar apsūdzībām Latvijas tūristes izvarošanā, piemērots cits drošības līdzeklis. 1. martā Ugandas Augstākās tiesas sekretāra vietnieks Festo Nsenga atbrīvoja mācītāju Tvahirvu pret drošības naudu 1 miljona Ugandas šiliņu apmērā un galvojumu 5 miljonu Ugandas šiliņu (aptuveni 1255 eiro) vērtībā, liekot viņam nodot savu pasi tiesai. Viņam arī lika pieteikties tiesā ik pēc trim nedēļām.

Viens no iemesliem, kādēļ viņš līdz lietas izskatīšanai atbrīvots pret drošības naudu, ir fakts, ka mācītājs Tvahirva ar advokātu starpniecību tiesai paziņojis, ka viņam ir sirds slimība, kuru apcietinājuma laikā nevar ārstēt. Argumenti ir arī viņam ir noteiktā konkrētā dzīvesvieta un galvojuma naudas apmērs.

Tvahirva Kampalā tika apsūdzēts par stāšanos dzimumsakaros ar latvieti bez viņas piekrišanas 2022. gada 12. decembrī.

36 gadus vecā latviete liecinājusi, ka 2022. gada 11. decembra naktī Tvahirva viņai teicis, ka "viņš vēlas, lai viņa dzemdētu viņam bērnu... iegrūda mani gultā un izvaroja".

Latviete arī paudusi neapmierinātību par attieksmi pret viņu, kad viņa mēģinājusi ierosināt lietu vispirms Ceļu policijas iecirknī un vēlāk Kriminālizmeklēšanas direkcijā.

Ceļu policijas iecirknī policisti latvietei pieprasījuši vai nu nopirkt degvielu, vai pārgulēt ar vienu no viņiem. Savukārt Kriminālizmeklēšanas direkcijas darbinieki mēģinājuši viņu iebiedēt, sakot, ka viņa "spēlējas ar vīrieti, kuram apkārt ir lieli cilvēki".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu