"Viņi mani var mierīgi nogalināt." Sieviete, kura palīdzēja izvarotajai latvietei Ugandā, baidās par savu dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Sieviete, kura apgalvo, ka palīdzējusi Latvijas pilsonei pārtraukt klusēšanu par seksuālu vardarbību, ko pret viņu pastrādājis Ugandas mācītājs, vietējiem Ugandas medijiem paziņojusi, ka viņas dzīvība ir apdraudēta.

Ugandas iedzīvotāja Sumaja pēc latvietes paziņojuma par veikto noziegumu, spiesta uz nenoteiktu laiku slēgt ciet savu vīna veikalu un restorānu, jo viņai ir aizdomas par draudiem no apsūdzētā sekotājiem.

Jau ziņots, ka Ugandā saistībā ar apsūdzībām par Latvijas tūristes izvarošanu aizturēts reliģiskās kustības "Epikaizo Ministries International" mācītājs Džozefs Kolinss Tvahirva, pavēstīja Ugandas policija.

32 gadus vecā Sumaja palīdzēja cietušajai latvietei par notikušo izstāstīt kādam Ugandas mediju pārstāvim, kas vēlāk izraisīja lielu ažiotāžu. Tagad ugandietei ir aizdomas, ka viņu izseko apsūdzētā Ugandas mācītāja sekotāji.

"Ir kāds vīrietis, kurš pirmais palīdzēja [latvietei] ziņot par notikušo policijas iecirknī. Dienā, kad medijs pārraidīja sižetu, viņš atnāca un teica, ka mācītājs ir gatavs maksāt man jebkādu naudu, lai tikai es pārtrauktu sekot šai lietai, jo izskatās, ka viss sāk kļūt nekontrolējams," saka Sumaja. Viņa vietējam izdevumam pastāstīja, ka minētais vīrietis nav pieņēmis "nē" kā atbildi. Tiek ziņots, ka 15. janvārī viņu izsekoja divi vīrieši uz motocikliem. Tas notika brīdī, kad Smuaja kopā ar māsu atgriezās mājās.

"Kopš 15. janvāra esmu spiesta slēgt restorānu, jo nezinu šos cilvēkus un viņu nodomus," atklāja Sumaja, kura palīdzēja latvietei. 

"Viņi mani var mierīgi nogalināt. Es nezinu, kas viņi ir, bet man ir aizdomas, ka tie ir mācītāja sekotāji, kuri nav apmierināti ar to, ka viņam tika piemērots apcietinājums," uzsver Sumaja.

Jau ziņots, ka 36 gadus vecā latviete apsūdzējusi mācītāju Tvahirvu, ka garīdznieks aizvadītā gada nogalē viņu izvarojis.

Kā latviete pastāstīja laikrakstam "Daily Monitor", viņa bija sev rezervējusi dzīvokli Ugandas galvaspilsētas Kampalas Makindjes rajonā ar sistēmas "Airbnb" palīdzību.

Latvieti pārsteidzis, ka pēc ierašanās Entebes Starptautiskajā lidostā mācītājs norīkojis savus palīgus nogādāt viņu kādā citā mājā.

Pēc ierašanās šajā mājā, mācītājs Tvahirva ienācis viņas istabā, iegrūdis gultā un izvarojis, laikrakstam notikušo atstāstīja latviešu tūriste.

Policisti par notikušo sākotnēji nav izrādījuši nekādu atsaucību.

Policijas pārstāve sakariem ar presi Klēra Nabaka tagad apliecina, ka mācītājs aizturēts.

"Es gribētu valstij sniegt jaunāko informāciju, ka šis mācītājs šobrīd atrodas pie mums ieslodzījumā un ka mēs beidzam darbu pie mūsu izmeklēšanas. Šī lieta tiks nodota prokuratūrai tālākiem tiesiskiem soļiem," sacīja Nabaka.

Kā stāstīja latviete, policijas pārstāvji sākotnēji viņai nav palīdzējuši, pieprasījuši naudu un pat mudinājuši sievieti stāties ar viņiem dzimumsakaros.

Policisti tūristei arī teikuši, ka nekādu palīdzību viņa nesaņems.

Policijas pārstāve sakariem ar presi vēlāk atzina, ka policijas darbinieki rīkojušies neprofesionāli, viņi no darba atstādināti un aizturēti.

"Aizturētas trīs [Kampalas] Džindžas ceļa nodaļas policijas darbinieces. Tās ir detektīve seržante Dorīna Ojera, detektīve kaprāle Džūdita Akite un detektīve Džoisa Ajilegeta," sacīja Nabaka.

Latviete nogādāta drošībā, kad ziņas par šo atgadījumu izplatījušās un viņai izteikti izrēķināšanās draudi, piebilda policijas oficiālā pārstāve.

Atbilstoši Nabakas teiktajam aizturētas vienīgi policistes sievietes, tomēr latviešu tūriste norāda, ka policijas iecirknī bijuši arī policisti vīrieši, kas viņai seksuāli uzmākušies.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu