Bēgot no mobilizācijas, Krievijas pilsonis uz pieciem mēnešiem iestrēgst Dienvidkorejas lidostā

Apollo.lv
Foto: Jaromir Chalabala/Shutterstock

​Pēc gandrīz piecu mēnešu pavadīšanas Dienvidkorejas lidostā Krievijas pilsonis var izkļūt no tās. Viņš ir viens no pieciem krievu vīriešiem, kuri pagājušajā gadā iestrēga Inčonas starptautiskajā lidostā, mēģinot bēgt no iesaukuma karā Ukrainā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Pirms teju pieciem mēnešiem Dienvidkorejas Tieslietu ministrija noraidīja viņu pieteikumus par bēgļa statusa piešķiršanu, faktiski atstājot viņus lidostā.

Viņi bija pārāk nobijušies, lai atgrieztos Krievijā, tāpēc gulēja Dienvidkorejas lidostā, pārtiekot no imigrācijas departamenta dotā ēdiena.

Dmitrijam (vārds mainīts) un vēl vienam no vīriešiem šonedēļ tika atļauts atstāt lidostu, un viņi turpinās izskatīt šo jautājumu ar varasiestādēm. Pārējie trīs vīrieši joprojām paliek lidostā.

Dmitrijs aizbēga no Krievijas pagājušā gada oktobrī pēc tam, kad Vladimirs Putins aicināja mobilizēt 300 000 vīriešu, lai dotos karot Ukrainā.

Viņš bija viens no simtiem tūkstošu, kas pameta savu dzimteni neilgi pēc šā paziņojuma, jo vīrietis baidījās, ka būs viens no pirmajiem, kas tiks nosūtīts uz fronti.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu