Policists Liepājā, dzenoties pakaļ bēgošam šoferim, ar dienesta auto ietriecas žogā. Likumpārkāpēju noķer nākamajā rītā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) Liepājā pēc spraigas pakaļdzīšanās apturējusi automašīnas vadītāju, kuram nav autovadītāja tiesības. Turklāt pie likumpārkāpēja konstatētas narkotikas, pavēstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Ceturtdien, 2. martā, ap plkst. 22.15 VP darbinieki patrulēja Liepājā, Lībiešu ielā, kur tika pamanītas divas "BMW" markas automašīnas, kuras tika vadītas nepārliecinoši. Likumsargi pieņēma lēmumu automašīnas apturēt, taču viena no automašīnām strauji palielināja braukšanas ātrumu un sāka bēgšanu.

Liepājā, Pulkveža Brieža ielā, turpinot pakaļdzīšanos, VP darbinieks, vadot dienesta transportlīdzekli, nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbraucot akmeņiem un, trieciena rezultātā - mājas žogā.

Negadījuma rezultātā bojāts mājas žogs un dienesta automašīna, taču negadījumā cietušu cilvēku nav.

Piektdienas rītā ap plkst. 5 VP amatpersonas, turpinot patrulēšanu ar VP netrafarēto automašīnu Liepājā, Turaidas ielā pamanīja automašīnu "BMW", kura iepriekš bēga no likumsargiem un turpat vēl divas "BMW" markas automašīnas - viena no tām vakar manīta Lībiešu ielā.

Policisti dienesta transportlīdzeklim ieslēdza skaņas un gaismas signālus, norādot, lai automašīna apstājas, bet tās vadītājs turpināja ceļu, taču pēc aptuveni 40 metriem apstājās. Likumsargi aizturēja divus automašīnā esošos jauniešus.

Jautājot, kāpēc automašīnas vadītājs iepriekšējā vakarā bēdzis no policijas, viņš atzinis, ka viņam nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, jaunietis baidījies, ka viņam konfiscēs automašīnu, kā arī atzina, ka esot lietojis marihuānu.

Tāpat pie automašīnās vadītāja tika atrasta izžāvēta marihuāna.

Savukārt nepilngadīgais pasažieris arī atzinis, ka lietojis marihuānu un pie viņa atrasta elektroniskā cigarete un cigarešu paciņa bez Latvijas akcīzes markām.

Vienlaikus likumsargi apturēja arī pārējos divus "BMW" markas transportlīdzekļus. Vienas automašīnas vadītājs apstiprināja, ka ir lietojis marihuānu, savukārt otras automašīnas vadītājs uzvedās adekvāti un paskaidroja, ka uz Turaidas ielu aizvedis draugu, jo viņš iepriekšējā dienā pēc bēgšanas esot atstājis tur savu automašīnu, norāda Šeršņova.

VP amatpersonas nogādāja visus trīs jauniešus policijas iecirknī, pēc tam - medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai lai noteiktu, vai viņi atradušies narkotisko vielu iespaidā.

Pret visiem aizturētajiem jauniešiem sākti administratīvo pārkāpumu procesi par, iespējams, atrašanos apreibinošo vielu ietekmē. Pret jaunieti, kurš bēga no policijas sākts administratīvā pārkāpuma process par bēgšanu un kriminālprocess par marihuānas glabāšanu.

Savukārt pret nepilngadīgo jaunieti sākti administratīvo pārkāpumu procesi par elektroniskās cigaretes glabāšanu un tabakas izstrādājumu glabāšanu, kuri nav marķēti ar Latvijas akcīzes nodokļa markām.

Pret VP darbinieku sākts administratīvā pārkāpuma process par ceļu satiksmes negadījumu.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Savukārt saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu