VIDEO Iemūžināts drona uzbrukums Krievijas izlūklidmašīnai netālu no Minskas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā svētdienā, 26. februārī, Mačulišču lidlaukā Baltkrievijā netālu no Minskas notika bezpilota lidaparāta uzbrukums Krievijas armijas tālās radioizlūkošanas lidmašīnai "A-50". Sociālajos tīklos nu publicēti video no notikuma.

Vairāk nekā trīs minūtes garais video, ko savā "Telegram" publicējis ukraiņu militārais blogeris un Ukrainas Bruņoto spēku virsnieks Anatolijs Štefans, filmēts no uzbrukumā izmantotā drona. Tajā redzams, kā drons paceļas gaisā pavisam tuvu lidostas ārējam nožogojumam un bez jebkādiem šķēršļiem ielido lidmašīnu novietnē un precīzi piezemējas "A-50" kabīnes tuvumā.

Video: Drona uzbrukums Krievijas izlūklidmašīnai "A-50"

Jau vēstījām, ka Baltkrievijā 12 kilometru attālumā no galvaspilsētas Minskas Mačuļišču militārajā lidlaukā svētdienas rītā notikuši divi sprādzieni.

Tajos cietusi Krievijas agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēmas lidmašīna "A-50", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta opozīcijas kustība BYPOL, ko izveidojuši bijušie drošības struktūru darbinieki. 

Atbilstoši organizācijas informācijai divu sprādzienu rezultātā cietusi lidmašīnas priekšējā un centrālā daļa, nodarīti bojājumi gaisa kuģa avionikai un radiolokācijas antenai.

Svētdienas rītā par sprādzieniem lidlauka rajonā ziņoja arī platformas "Telegram" vietējie kanāli.

Bojājumi ir nopietni, un "A-50" lidot vairs nespēs.

Lidmašīna ieradusies Baltkrievijā 3. janvārī un kopš tā laika izlidojusi 12 reizes. Šī lidmašīna atlidoja uz Baltkrieviju arī pērn 24. februārī.

BYPOL vadītājs Aleksandrs Azarovs raidsabiedrībai "Belsat" sacīja, ka lidmašīnai uzbrukts no gaisa.

"Tie bija droni. Operācijas dalībnieki - baltkrievi, plāna "Peremoga" dalībnieki. Viņi šobrīd jau ir drošībā aiz valsts robežām. Visi izbraukuši, lai tagad ķer vēju laukā," sacīja Azarovs.

Atbilstoši viņa teiktajam operācija gatavota vairākus mēnešus.

Krievijas bruņotie spēki Baltkrievijas teritoriju izmanto kā placdarmu uzbrukumiem Ukrainai. Tiesa gan, pēdējā laikā krietni mazāk nekā pilna mēroga kara pirmajās nedēļās.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka Minska negrasās ievest savu karaspēku Ukrainas teritorijā un ka Baltkrievijas armija pieslēgsies karam tikai gadījumā, ja būs agresija no Kijivas puses.

Rietumu un Ukrainas izlūkdienesti uzskata - kaut arī uzbrukums no Baltkrievijas teritorijas ir iespējams, atbilstoši situācijai šobrīd tas ir mazticams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu