VIDEO ⟩ Ugunsgrēkā Jelgavas novadā nodegusi privātmāja. Ģimene lūdz palīdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Vadim Axel/Shutterstock

Jelgavas novada Tušķos trīs cilvēku ģimenes mājā izcēlās ugunsgrēks 90 kvadrātmeru platība. Ugunsdzēsēji notikuma vietā strādāja vairāk nekā četras stundas. Lai gan mājas iemītnieki ir sveiki un veseli, ģimenes māja ir smagi cietusi, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Pirmā degšanu pamanījusi meita ap plkst. 3.30 naktī. Bērns nekavējoties devies modināt vecākus, kas izsaukuši ugunsdzēsējus.

Dūmu detektors vecākiem par nelaimi neziņoja, jo degšana notika no ēkas ārpuses. Ģimene veicīgi savāca visu savus mājdzīvniekus, nedomājot par personīgajām mantām, un pameta degošo namu cerībā, ka viss būs labi.

"Viss otrais stāvs ir jāņem nost un jātaisa no jauna. Visas konstrukcijas apskādētas. Viss, kas bija otrajā stāvā, ir metams ārā," stāsta ģimenes galva Ivo.

Šobrīd ģimene uzturas pirmajā stāvā viesistabā, kas ir nedaudz applūdusi. 

"Īsti jau nav variantu. Mums ir dzīvnieki un mūs neviens neņems kā īrniekus. Mums ir divi suņi, četri kaķi, divi bruņurupuči un truši," norāda cietusī.

Ģimene ir pārliecināta, ka uguns nelaime izcēlās elektrības īssavienojuma dēļ.

Organizācija "Pēc ugunsgrēka" ģimenei ir atvērusi atbalsta kontu. Zvanot uz tālruni 90203909, ģimenei tiks ziedots 1,5 eiro, savukārt zvans uz tālruni 90006860 cietušajiem sniegs 4,27 eiro.

Ar Ivo iespējams sazināties pa tālruni 26793388, lai ziedotu būvmateriālus un citas noderīgas lietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu