"Lielāks izaicinājums nekā dalība šovā "Dejo ar zvaigzni"." Dejotāja Liza Manija par savu lielo lomu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Foto no privātā arhīva

Pagājuši vairāki mēneši pēc šova "Dejo ar zvaigzni", kurā uzvaras laurus plūca aktieris Maksims Busels un četrkārtējā Latvijas čempione un daudzu starptautisko sacensību laureāte un fināliste Jelizaveta (Liza) Manija. Sarunā ar "Apollo.lv" Liza atklāj, kā aizrit viņas dzīve pēc šova un ka gatavojas ļoti nozīmīgam koncertam, ko uzskata par lielāku izaicinājumu nekā dalību šovā "Dejo ar zvaigzni".

Vaicāta, kā aizrit viņas dzīve pēc šova, Liza stāsta: "Dzīve lēnām atgriezās, kļuva mierīgāka, protams, mazāk stresa, vairāk miega (smejas). Šovs atnesa dažādus notikumus, jaunas iespējas, daudz jaunu draugu, par kuriem esmu ārkārtīgi pateicīga un priecīga, un joprojām diezgan bieži daudzus no viņiem satieku. Mazliet vairāk parādījās brīvā laika, ko varu veltīt visiem saviem darbiem, ģimenei, draugiem un, protams, arī dejām, dejām un atkal dejām."

Foto: Foto no privātā arhīva

Liza jau labu laiku paralēli ikdienas darbiem dejo arī "Riga City Jazz" sastāvā. Un šobrīd viņa gatavojas kādam īpašam notikumam - unikālai dejas izrādei "The Show Must Go On" par grupas Queen tapšanu un Fredija Merkūrija dzīvesstāstu. Viņai šajā izrādē dota galvenā loma.

Vai pēc šova viņa tiek pamanīta un novērtēta vairāk? 

"Pēc šova es nenokāpu no skatuves, jo man turpinājās uzstāšanās ar manu deju kolektīvu "Riga City Jazz", kā arī bija izrādes Mihaila Čehova teātrī, par kurām varu pateikties Maksimam Buselam un arī visam teātra kolektīvam. Jā, man ir parādījies nedaudz vairāk uzmanības, kas ir ļoti patīkami, pat tas, ka daudzi joprojām raksta un izsaka tik daudz  labu vārdu par mūsu pāri un visiem mūsu priekšnesumiem šovā. Pateicoties tam, daudzi vēlas redzēt arī manu dejošanu dzīvajā, un es priecājos, ka pavisam drīz visiem būs šāda iespēja."

Sākoties šovam "Dejo ar zvaigzni", Lizai nācās uz laiku atstāt savu deju kolektīvu, bet tagad viņa ir atpakaļ un gatava turpināt baudīt skatuvi un deju kopā ar saviem kolēģiem.

"Jau 13.martā VEF Kultūras pilī mēs atkal kāpsim uz skatuves ar savu unikālo dejas izrādi "The Show Must Go On" par grupas "Queen" tapšanu un Fredija Merkūrija dzīvesstāstu. Dejas izrāde ir mūsu skats uz leģendas dzīvi." Šīs izrādes horeogrāfe ir Alisa Košeļeva, kas ir ne tikai trupas "Riga City Jazz" vadītāja, bet bija arī Lizas un Maksima horeogrāfe visu šova laiku. 

Liza vairākkārt uzsver izrādes unikalitāti. Kas tajā ir tik unikāls? Viņa skaidro: "Mūsu interpretācijā visas meitenes dejotājas izpildīs vīriešu lomas, savukārt sieviešu lomu izpildīs vīrietis. Bet galvenajā Fredija Merkūrija lomā dejošu es.

Šis ir liels izaicinājums man, lielāks nekā dalība šovā Dejo ar zvaigzni."

Vaicāta, kā sieviete dejā parādīs Fredija Merkūrija dzīvi, Liza atklāj: "Tas ir jautājums katru reizi arī man, jo tas tiešām nav viegli, īpaši emocionālā līmenī. Šī nebūs pirmā reize, kad iejutīšos Fredija tēlā, bet tagad es tajā jūtos daudz stabilāk un brīvāk, un galvenais, man ļoti patīk šī loma.

Tā kā mēs cenšamies stāstīt stāstu caur deju, ir ļoti svarīgi būt fiziski un emocionāli sagatavotam, bet tajā pašā laikā sirsnīgam un dzīvam, jo katru reizi uzstājoties es izdzīvoju veselu dzīvi uz skatuves, neatkarīgi no tā, kādā loma esmu.

Runājot par Frediju Merkūriju, protams, es lasīju un skatījos daudz video par viņa biogrāfiju, mācījos viņa žestus, manieres un īpaši uzvedību uz skatuves. Tas nebija viegli, jo Fredijs ir patiešām neatkārtojams. Es centīšos nodot skatītājiem visas tās sāpes, to mīlestību, kura mīta Fredijā. Viņš tik daudz mīlestības bija gatavs atdot citiem, tomēr jutās nesaprasts un arī vientuļš, un dziesmā "Too much love will kill you" tas tik spilgti tiek atspoguļots.

Izrādās, ka šādā veidā šī Lizai ir pirmā lielā loma. "Protams, esmu dejojusi un uzstājusies daudz un arī dažādās lomās, bet šāda veida lomā pirmo reizi, un tā ir īpaša, tāpēc atbildība ir ļoti liela, un arī tāpēc, ka izrādē dejošu 20 dejas un vairākkārt tiks mainīti kostīmi. Paldies horeogrāfei Alisei par uzticēšanos un par iespēju kaut mazliet izdzīvot leģendas dzīvi.

Tā kā izrāde būs par Frediju Merkūriju, kas vienmēr paliks leģendārs, Lizai vaicājām, ko viņai pašai nozīmē Merkūrijs un grupa "Queen". 

"Visa "Queen" jēga un mērķis bija būt oriģināliem: "Jums ir jābūt pilnīgi pārliecinātiem par to, ko darāt. Ja sāksiet šaubīties, nekas izcils no tā nesanāks." Viņi bija un vienmēr būs leģendāra grupa un izcili mākslinieki, ceru, ka mani bērni arī klausīsies "Queen" dziesmas (smaida).

Bieži klausījāmies ar tēti "Queen" dziesmas mājas vai braucot mašīnā. Īpaši brīdis, kas ir palicis atmiņā, ir Latvijas čempionāts, kurā biju uzvarējusi, un, saņemot godalgu, skanēja dziesma "We are the champions". Šī dziesma, manuprāt, būs mūžīga.

Daudzās "Queen" dziesmās ir vārdi, kuriem ir liela nozīme manā dzīvē, bieži vien izmantoju dziesmas tekstus un vārdus, lai atspoguļotu kādu savas dzīves situāciju.

Liza aicina: "Nepalaidiet garām šo iespēju, jo izrāde ir vienreizēja. Mēs priecāsimies redzēt ikkatru!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu