Jauna iniciatīva platformā "Mana balss" - par bezmaksas higiēnas precēm meitenēm un sievietēm izglītības iestādēs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lisa_A/Shutterstock

Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls uzsāk jaunu iniciatīvu platformā "Mana balss", aicinot parakstīties par bezmaksas higiēnas preces meitenēm un sievietēm izglītības iestādēs.

Inete Ielīte, Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla vadītāja, atzīmē: "Ikmēneša higiēnas preces nav greznība, tā ir nepieciešamība. Tām jābūt pieejamām visām meitenēm un visām sievietēm, neatkarīgi no viņu materiālajām iespējām, tām jābūt pieejamām, kad meitenēm un sievietēm tās vajag."

Starptautiski pētījumi norāda, ka ik sestā Latvijas meitene kavē mācību dienas vai stundas tāpēc, ka tai nav pieejamas higiēnas preces ik mēnesi.

Iniciatīvas autori vēlas dot iespēju, sevišķi meitenēm skolās un profesionālās izglītības iestādēs, neatkarīgi no viņu ģimeņu materiālā stāvokļa, piedalīties izglītības procesā. Savukārt trūcīgām, maznodrošinātām un krīzes situācijā esošām sievietēm un meitenēm, piemēram, bēglēm no Ukrainas, nepieciešams nodrošināt higiēnas preces ik mēnesi, tā izlīdzinot uz dzimumu balstītu nevienlīdzību - papildu izdevumus sakarā ar mēnešreizēm.

Iniciatīvas iesniedzēji cer savākt nepieciešamos 10 000 parakstus mēneša laikā.

Parakstīties var šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu