VID un citu valsts iestāžu mājaslapās novērojami darbības traucējumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Internets. Ilustratīvs attēls
Internets. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars / TVNET

Šobrīd valsts iestāžu tīmekļvietņu vienotās platformas mājaslapās ir novērojami darbības traucējumi.

Traucēta pieejamība vairāku valsts iestāžu mājaslapās, tostarp ministriju, Iepirkumu uzraudzības biroja, Patērētāju tiesību centra, Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta un citās mājaslapās ar "gov.lv" domēnu.

Valsts kanceleja mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka platformas uzturētājs situāciju apzinājis un risina. Vienlaikus Valsts kanceleja cer drīzumā atjaunot pilnvērtīgu vienotās platformas darbību.

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka "Cert.lv" ir informēta par vairāku valsts iestāžu tīmekļa vietņu īslaicīgu nepieejamību. Lai arī "Cert.lv" ir saņēmusi indikācijas par tehnisku kļūmi, kura izraisīja šo nepieejamību, šobrīd institūcijas rīcībā nav pietiekamas informācijas, lai viennozīmīgi izvērtētu notikušo. Sadarbībā ar sistēmu uzturētājiem tiks veikta padziļināta situācijas izpēte.

Vienlaikus vairāki "Cert.lv" izmantotie informācijas avoti satur norādes uz to, ka vairāki Latvijas valsts iestāžu resursi ir iekļauti Krievijas agresīvo politiku atbalstošo kiberaktīvistu aktuālo mērķu sarakstā. Pret sarakstā minētajām organizācijām tiek aicināts veikt DDoS jeb piekļuves atteices uzbrukumus, norāda "Cert.lv".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu