Vai beidzot būs pavasaris? Sinoptiķi nāk klajā ar laika prognozi nākamajai nedēļai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pavasaris Nacionālajā Botāniskajā dārzā
Foto: Pavasaris Nacionālajā Botāniskajā dārzā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc sarežģītiem laikapstākļiem brīvdienās jauna ciklona ietekmē nākamās nedēļas sākumā Latvijā ievērojami celsies gaisa temperatūra, līs, strauji kusīs sniegs un kāps ūdens līmenis upēs, prognozē sinoptiķi.

Sestdien Latviju šķērsos ciklons, stiprākie nokrišņi gaidāmi dienā un vakarā valsts austrumu daļā. Gaidāms gan stiprs sniegs un slapjš sniegs, gan sasalstošs lietus, Latgalē - arī lietus. Valsts rietumu un centrālajos novados sestdien saglabāsies neliels sals, Latgalē gaisa temperatūra pakāpsies līdz 0..+3 grādiem.

Pastāv risks, ka vietām valsts austrumu pusē, kur pāri virzīsies ciklona centrs, zem sniega un ledus svara, sākot ar sestdienas pēcpusdienu, lieksies un lūzīs koki. Nokrišņu daudzums dažviet var pārsniegt 20 milimetrus jeb pusi no mēneša normas.

Svētdien pūtīs brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš, uzspīdēs saule, brīžiem snigs un putinās, vietām - stipri.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien būs +1..-2 grādi, naktī uz pirmdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz -5..-10 grādiem, daļā piekrastes nekļūs vēsāks par 0..-1 grādu. Savukārt otrdien gaisa temperatūra pakāpsies līdz +4..+10 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā pastiprināsies dienvidu vējš, tas pāries dienvidrietumu vējā. Palaikam līs, vietām līs spēcīgi. Lietus un kūstošā sniega dēļ var applūst zemākās vietas, celsies ūdens līmenis upēs, visstraujāk tas kāps mazajās upēs.

Iespējams, nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra brīžiem noslīdēs zem nulles un brīžiem snigs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu