Pamatīgi apdraudēta Usika un Fjūrija cīņas norise

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks Foto: EPA,Reuters/Scanpix/ Apollo.lv kolāža

Ukrainas boksa zvaigznes Oleksandra Usika promotieris Aleksandrs Krasjuks sarunā ar "iD Boxing" norādījis, ka viņa klienta cīņa pret Taisonu Fjūriju tā arī varētu nenotikt.

Iepriekš ziņots, ka cīņa varētu norisināties 29. aprīlī Vemblija stadionā Londonā.

Sākotnēji abas puses bija vienojušās par ienākumu vienādu sadalīšanu, jo cīņa bija plānota neitrālā vietā jeb Saūda Arābijas pilsētā Džidā. Bet, ņemot vērā, ka cīņas potenciālā norises vieta tagad ir Fjūrija "mājās", brits vēlas lielāku ienākumu daļu.

Kā norāda Krasjuks, šīs cīņas norise ir apdraudēta finansiālu apsvērumu dēļ. Usika puse pārrunās esot piekāpusies, samierinoties ar 40% no kopējiem pienākumiem, tomēr tieši pats Fjūrijs vēloties lielāku summu.

"Varu pateikt tikai to, ko dzirdu no cilvēkiem, ar kuriem veicu pārrunas. No saviem partneriem Boba Aruma un Frenka Vorena dzirdu, ka Fjūrijs prasa pārāk daudz naudas. Pat ja Usiks šo cīņu aizvadītu par brīvu, ar to nepietiktu, lai apmierinātu Fjūrija prasības," sacīja Krasjuks.

Promotieris norāda, ka pārspīlētas finansiālās prasības, visticamāk, ir veids, kā atteikties no cīņas.

"Kad cīkstonis negrib cīnīties, viņš izvirza neiespējamas prasības. Un tad cīņa nenotiek. Boksā esmu gandrīz 20 gadus, un šādu scenāriju esmu redzējis daudzas reizes," norādīja Usika pārstāvis.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis trīs reizes.

Savukārt 36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021. gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Aizvadītā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu