VIDEO ⟩ Mediķi satraukti par narkotiku izplatību jauniešu vidū. Lietotāju vecums kļūst arvien jaunāks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Halfpoint/Shutterstock

Ievērojami pieaug to pusaudžu un jauniešu skaits, kuri lieto narkotikas. Mediķi ir satraukti, ka šis gads sācies ar drūmu statistiku - katru diennakti tiek saņemti astoņi neatliekamās palīdzības izsaukumi par pārdozēšanu, divi jaunieši šogad jau miruši, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

 Valsts policija pērn mācību gadu laikā vidēji katru mēnesi veikusi ap 20 reidu, lai pārbaudītu, vai skolēni neglabā narkotikas.

"Bezsamaņa, neelpo", tādi nereti ir izaukuma motīvi pie jauniešiem, kas pārdozējuši narkotikas, stāsta NMPD atbalsta centra "Krasts" vadītājs Rafaels Ciekurs.

Izsaukumu skaits pie pārdozējušiem jauniešiem pieaudzis jau pērn - vidēji tie bija septiņi izsaukumi diennaktī jeb 2807 izsaukumi gadā, taču šis gads statistikā sācies vēl sliktāk. Tomēr vissatraucošākais ir fakts, ka narkotisko vielu lietotāju vecums kļūst arvien jaunāks.

Ciekurs stāsta, ka visdārgākās narkotikas šobrīd ir mefedrons, kas maksā 15 eiro viena deva, tālāk seko "suns" - 10 eiro par devu.

Mediķiem redzami "pīķi", kad jaunās narkotikas ienāk Latvijā.

Diemžēl pieaug ne tikai pārdozēšanas, bet arī nāves gadījumu skaits. Pērn NMPD mediķiem bija 13 izsaukumu, kur jauniešiem jau vairs nebija iespējams palīdzēt, šogad tie jau ir 2, to vidū arī 17 gadus jauns jaunietis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu