Armēnija aizliedz iebraukt Kremļa lakstīgalai Simonjanai. Propagandiste "spļauj zilus uguņus" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas propagandiste Margarita Simonjana.
Krievijas propagandiste Margarita Simonjana. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans otrdien apstiprināja aizliegumu iebraukt valstī diviem Krievijas propagandistiem - telekanāla RT galvenajai redaktorei Margaritai Simonjanai un tabloīda "Life" dibinātājam Aramam Gabreljanovam.

Pašinjans to paziņoja, atbildot uz Krievijas propagandas izdevuma "Sputnik Armenija" jautājumu.

"Armēnija ir suverēna valsts un tai ir tiesības gaidīt cienīgu izturēšanos pret sevi. Armēnijai arī ir tiesības piemērot tai esošos suverēnos mehānismus gadījumā, ja ir nodomi pret tās interesēm," uzsvēra Pašinjans.

Premjers arī atzīmēja, ka šādiem cilvēkiem ir jāciena Armēnija un tās tautas ievēlētā vara.

"Es arī gribu pievērst jūsu uzmanību vienam faktam: ja šie cilvēki pat vienu procentu no darbībām, kuras viņi veica pret Armēniju, būtu veikuši pret savām valstīm, tad viņi nespētu nokļūt pat savās mājās. Un ar to viss ir pateikts," atzīmēja Pašinjans.

Viņš neprecizēja, kam vēl, neskaitot Simonjanu un Gabreljanovu, ir aizliegta iebraukšana Armēnijā, un paskaidroja, ka ar šo jautājumu nodarbojas attiecīgās struktūras.

Simonjana komentēja aizliegumu iebraukt Armēnijā, nosaucot Pašinjanu par "kropli" un paziņojot, ka viņa - "tīrasiņu armēniete" - tik un tā negrasījās braukt uz Armēniju tās tagadējā premjerministra laikā.

"Ne par kādiem koridoriem es nekad neko neesmu runājusi, es esmu runājusi un runāšu personīgi par Pašinjanu - ka viņš ir kroplis un armēņu tautas nodevējs, ka viņš ir pārdevis un nodevis visas armēņu intereses, kādas vien varēja nodot un pārdot, un ka viņš pārdos un nodos arī tās, kuras pagaidām nav spējis [pārdot un nodot], ka viņš ienīst Krieviju un māna Putinu, ka viņš ir CIP prostitūta bez goda un sirdsapziņas, kā visas CIP prostitūtas," Simonjana rakstīja savā "Telegram" kanālā.

Pēdējos mēnešos attiecības starp Armēniju un Krieviju ir kļuvušas vēsākas, Maskavai atsakoties atbalstīt Erevānu militārajos konfliktos Kalnu Karabahā. Pašinjans otrdien pavēstīja, ka pažēlojies Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam par problēmām, kas saistītas ar krievu miera uzturētajiem Kalnu Karabahā, un kārtējo reizi apsūdzēja Azerbaidžānu par Lačinas koridora blokādi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu