Avārijā Augšdaugavas novadā smagi cietis mazs bērns, kurš nebija piesprādzēts sēdeklītī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ruta Production/Shutterstock

2022. gada 12. martā ap plkst. 12.45 Valsts policijas Latgales reģiona amatpersonas saņēma informāciju par avāriju Augšdaugavas novadā, Tabores pagastā. Notikuma vietā noskaidrots, ka transportlīdzekļa vadītājs nav ticis galā ar automašīnas "Nissan" vadību, kā rezultātā spēkrats ir nobraucis no ceļa braucamās daļas, apgāzies un ietriecies kokā.

Minētā ceļu satiksmes negadījuma brīdī transportlīdzeklī atradās piecas personas, tajā skaitā divus gadus vecs bērns, kurš tika pārvadāts, rupji pārkāpjot bērnu pārvadāšanas noteikumus, jeb atrodoties kādam pasažierim klēpī, nevis bērnu sēdeklītī.

Visas personas ar dažāda smaguma miesas bojājumiem tika nogādātas tuvākajā medicīnas iestādē.

Foto: Valsts policija

Par faktu policija ir sākusi kriminālprocesu, kurā tiks skaidroti notikušā apstākļi.

VP aicina rūpēties par bērnu drošību automašīnā, ievērojot drošas pārvadāšanas noteikumus! Vēršam uzmanību ikvienam vecākam un transportlīdzekļa vadītājam, kurš pārvadā bērnus, – bezatbildīga rīcība var izraisīt traģēdiju.

Valsts policija atkārtoti informē par pareizu bērnu pārvadāšanu, lai bērnam nodrošinātu maksimāli drošu braucienu:

  • Līdz 3 gadu vecumam ir ieteikts saglabāt atmugurisko braukšanas pozīciju. Ja bērns atrodas ar skatu braukšanas virzienā, satiksmes negadījumā galva ar inerci virzās uz priekšu, jo mazam bērnam galva ir smaga, un viņš var gūt nopietnas traumas.
  • Bērns sēdeklītī nedrīkst atrasties pārlieku biezā apģērbā, jo tādā gadījumā drošības josta netiek pievilkta pietiekami stingri. Tāpat, ja bērns tiek pārvadāts sēdeklītī, kas novietots priekšējā pasažiera vietā, tad priekšējā pasažiera gaisa spilvens ir jāatslēdz, jo uzpūšoties tas bērnam var nodarīt nāvējošus ievainojumus.
  • Svarīgs pasākums, pirms tiek sākta braukšana, ir brīvi esošo priekšmetu nostiprināšana. Nenostiprinātu priekšmetu kustības trajektorija un spēks trieciena brīdī ir neparedzams, tādēļ, pārvadājot bērnu automobilī, ir jāizvērtē līdzi paņemto rotaļlietu un citu priekšmetu smagums un cietība.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu