VIDEO Pusaudze sarunā ar speciālistu atklāj, ka māte viņu pērusi. Māte neizprot bāriņtiesas iesaisti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ESB Professional/Shutterstock

Latvijas iedzīvotāja Marija ir trīs bērnu māte. Viņas jaunākā meita saskārusies ar mentālajām problēmām, tādēļ abas vērsušās Pusaudžu resursu centrā. Vienā no sarunām ar centra speciālistu meita atklājusi, ka māte viņu pirms dažiem gadiem pērusi ar žagariem. Speciālists ziņojis attiecīgajām iestādēm, bet māte to sauc par pārspīlēšanu, vēsta "4. studija".

Kādā no sarunām ar nozīmēto programmas vadītāju Marijai vaicāts, vai viņa tiešām pērusi meitu ar žagariem.

Viņa atbildēja apstiprinoši - jā, tā tas tiešām pirms sešiem gadiem noticis.

"Tas ir galējs ietekmēšanas līdzeklis, kad visi citi resursi ir izsmelti, un bērns turpina neklausīt," skaidro Marija, piebilstot, ka kopumā bijušas divas reizes, kad meita pērta. Viņasprāt, pēršana ir audzināšanas līdzeklis, "ko nevajag pārprast".

Programmas vadītāja norādīja, ka, atbilstoši likumam, viņai par dzirdēto jāziņo policijai, bāriņtiesai un sociālajam dienestam. Ar visiem trim dienestiem ģimenei bijušas pārrunas. Marija par notikušo ir sašutusi un uzskata, ka ģimene "cieš no vardarbības no iestāžu puses".

Bērnu tiesību aizsardzības likums paredz, ka speciālistam, kuram pēc sarunas ar bērnu rodas aizdomas par vardarbību ģimenē, 24 stundu laikā ir jāziņo iestādēm.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu