Lietuvu šokē 13 gadus vecas meitenes dzemdības. Bērna izvarotājs tiks noskaidrots ar DNS palīdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mahsun YILDIZ/Shutterstock

Pirms neilga laika Lietuvu pāršalca ziņas par trīspadsmitgadīgas meitenes grūtniecību Panevēžas rajonā, nelielā Lietuvas pilsētiņā. Meitene Panevēžas slimnīcā dzemdējusi, raksta TV3.lt.

Gan jaunā māmiņa, gan bērniņš jūtoties labi un pagaidām atrodas slimnīcā. Pēc tam jaunā māmiņa kopā ar mazuli dosies pie pagaidu aizbildņiem.

Šis ārkārtas gadījums piesaistījis arī likumsargu uzmanību. "Par šo incidentu likumsargi uzzināja pagājušā gada nogalē, kad noskaidrojās, ka mazā meitene ir stāvoklī, kā rezultātā tika sākta pirmstiesas izmeklēšana par mazgadīgās izvarošanu," situāciju komentē Panevēžas apgabala prokuratūras pārstāve Rasa Stundžiene.

Izmeklēšanas darbinieki noskaidrojuši aizdomās turamo. "Apsūdzības tiek izvirzītas vienai personai. Tas ir viens no cilvēkiem, kas uzturējies meitenes tuvumā," saka prokuratūras pārstāve.

Vai nepilngadīgo izvarojis radinieks, tas noskaidrosies pēc papildu izmeklēšanas veikšanas. "Tiks veikts DNS tests un noskaidrota paternitāte."

DNS pārbaude nepieciešama, jo cietušā veselības stāvoklis neļauj izmeklēšanai noteikt iespējamo vainīgo. "Tā kā pirmstiesas izmeklēšana ir saistīta ar nepilngadīgo, tad šobrīd nevaram sniegt plašākus komentārus un detalizēt viņas veselības stāvokli," saka R.Stundžiene. Tomēr jau iepriekš sakarā ar meitenes grūtniecību izskanējis fakts, ka meitenei ir invaliditāte.

Kamēr tiesībsargājošās iestādes izmeklē nozieguma apstākļus, bērnu tiesību aizstāvji nodarbojas ar to, kā radīt labvēlīgus apstākļus jaunajai māmiņai un viņas mazulim. Panevēžas bērnu tiesību aizsardzības nodaļas vadītāja Žaneta Ginaite stāsta, ka šis ir pirmais gadījums Panevēžas apriņķī, kad meitenei šādā vecumā piedzimis bērniņš.

"Tā kā māmiņa ir nepilngadīga, mazulim nepieciešama pilngadīga persona, kas varētu par viņu parūpēties, tāpēc sazināsimies ar pašvaldību un lūgsim, lai mazulim tiek iecelts aizbildnis un nodibināta pagaidu aizbildnība," stāsta Ž. Ginaite.

No slimnīcas māte ar bērnu atgriezīsies pagaidu aizbildņu mājās, kur speciālisti viņu ievietoja pēc tam, kad kļuva skaidrs par dzimumnoziegumu pret bērnu. "Mūsu mērķis ir, lai nepilngadīgā māte nebūtu šķirta no mazuļa, lai viņi dzīvotu kopā," uzsver bērnu tiesību speciāliste.

Meitenes izvarotājam draud līdz pat 15 gadu ilgs cietumsods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu