Desmitiem tūkstošu krievu aizbēguši uz Bali. Amatpersonas un vietējie ceļ trauksmi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Elizaveta Galitckaia/Shutterstock

Indonēzijas populārākās salas Bali iedzīvotāji un varas iestādes pauž bažas par krievu tūristu pieplūdumu. Krievu tūristi Bali arī strādā, tādējādi vietējiem iedzīvotājiem ir mazāk iespēju pelnīt iztiku, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Krievijas iedzīvotāji ierodas Bali, lai bēgtu no iesaukuma armijā un ekonomisku iemeslu dēļ. 

Bali varas iestādes ir lūgušas Centrālajai imigrācijas aģentūrai atcelt vīzu izsniegšanu ieceļojot Krievijas un Ukrainas pilsoņiem.

Vairāki tūristi tika pieķerti, strādājot nelegāli. Martā vismaz četri Krievijas pilsoņi tika deportēti.

Krievijas pilsoņi ir viena no lielākajām ārvalstu ieceļotāju grupām Indonēzijā, liecina oficiālie tūrisma dati. Imigrācijas iestādes brīdina ārzemniekus Bali nestrādāt ar tūrisma vīzām.

Bali gubernators I Vajans Kosters lūdzis Tieslietu un cilvēktiesību ministriju pastiprināt vīzu iegūšanas prasības, atceļot Krievijas un Ukrainas iedzīvotājiem iespēju iegūt vīzu, ierodoties Indonēzijā, vairāku pārkāpumu dēļ. 

"Tādēļ, ka šīs valstis karo, viņi bēga uz Bali. Ieskaitot tos, kuri meklē komfortu vai ierodas šeit strādāt," norāda Kosters.

Vietējie iedzīvotāji sociālajos tīklos pauduši sašutumu par dažu tūristu uzvedību. Piemēram, kāda modele kaila pozējusi pie svēta koka. Kāds vīrietis, iespējams, notriecis gājēju, reibumā braucot ar automašīnu. 

No 2022. gada septembra līdz 2023. gada janvārim, kad tika atviegloti Covid-19 ierobežojumi, Indonēzijā ieradās vairāk nekā 77 500 krievu.

Pirms pandēmijas šajā pašā laikā ieceļoja 88 000 Krievijas pilsoņu.

Kopš Kremlis izsludināja mobilizāciju, katru mēnesi Bali ierodas 20 000 krievu, aplēsusi Bali Starptautiskā lidosta. Daži sākuši strādāt par frizieriem, auklītēm, taksometra vadītājiem un pat seksa pakalpojumu sniedzējiem.

Bieži vien Krievijas pilsoņi strādā bez darba vīzas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu