VIDEO Peskovs atklāj aizkulises par Putina vizīti okupētajā Mariupolē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: Russian TV Pool via AP/Scanpix

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atklāj aizkulises par kara noziedznieka Vladimira Putina vizīti okupētajā un izpostītajā Mariupolē, ziņo medijs "Insider".

Putina vizīte notikusi sestdien vēlu vakarā.

"Tas notika vakar vēlu vakarā un naktī," sacīja Peskovs.

Viņš arī norādīja, ka Putins pa Mariupoli braucis bez autokolonnas, viņu pavadījusi "ļoti kompakta automašīnu grupa".

Vicepremjers Marats Husnulins, kurš pavadīja Putinu, Krievijas diktatoram apgalvoja, ka visi Mariupoles postījumi ir "Ukrainas armijas darbības rezultāts".

"Tur, kur mēs virzījāmies uz priekšu, vispār nebija nekādu postījumu (..) Es jums saku kā celtnieks, redzēju katru māju. Viņi šāva pa mājām," prātoja Husnulins.

VIDEO: Putins Mariupolē nakts melnumā tiekas ar "iedzīvotājiem"

VIDEO: Putins apciemo kāda "iedzīvotāja" dzīvokli 

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka  Putins apmeklējis okupēto Mariupoli, kuru Krievijas karaspēks aplenca kara sākumā un nobombardēja.

Sākot atkārtoto iebrukumu Ukrainā pagājušā gada 24.februārī, Krievijas karaspēks uz trim mēnešiem aplenca Mariupoli un nobombardēja to. Tai skaitā tika sabombardēts Mariupoles dzemdību nams un Dramatiskais teātris, nogalinot vairākus simtus mierīgo iedzīvotāju, kas teātrī vairāk nekā nedēļu centās patverties no Krievijas uzbrukuma. Masīvi uzbrukumi tika vērsti pret rūpnīcu "Azovstaļ", kur bija paslēpušies Mariupoles aizstāvji.

Krievijas ziņu aģentūra TASS vēstīja, ka Putins devies uz Mariupoli sestdien ar helikopteru un apmeklējis tur vairākas vietas, kā arī aprunājās ar iedzīvotājiem.

Putins sestdien arī apmeklējis okupēto Krimu, atzīmējot devīto gadadienu kopš Ukrainai piederošās pussalas aneksijas.

Krievijas televīzija demonstrēja kadrus, kuros Putins redzams Sevastopolē.

Putins apmeklējis Krimu un Mariupoli dienu pēc tam, kad Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdeva Putina aresta orderi par ukraiņu bērnu deportāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu