Sji īsi pirms vizītes Maskavā izsakās par Krievijas sāktā kara izbeigšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Sarežģītām problēmām nav vienkāršu risinājumu, publikācijā Krievijas medijos īsi pirms savas vizītes Maskavā norādījis Ķīnas prezidents Sji Dziņpins, izsakoties par Krievijas-Ukrainas kara izbeigšanu.

Kā rakstā apgalvo Ķīnas līderis, Ķīna ieņem objektīvu un bezkaislīgu pozīciju Krievijas-Ukrainas konflikta sakarā, kā arī pieliek aktīvas pūles miera sarunu labā.

"Runa cita starpā ir par nepieciešamību ievērot ANO Hartas mērķus un principus, cienīt visu valstu saprātīgās bažas drošības jomā, atbalstīt visus pūliņus, kas vērsti uz Ukrainas krīzes mierīgu noregulējumu, un nodrošināt ražošanas un piegāžu globālo ķēžu stabilitāti," norāda Sji.

Viņš arī atgādina par savu noregulējuma 12 punktu plānu, kas tika publicēts Krievijas iebrukuma gadadienā. Rietumos šī plāna mērķus nodēvējuši par nereālistiskiem.

"Sarežģītām problēmām nav vienkāršu risinājumu. Mēs esam pārliecināti, ka atradīsies racionāla izeja no Ukrainas krīzes un ceļš uz stabilu mieru un vispārēju drošību pasaulē, ja visi vadīsies pēc vispārējās, kompleksās, kopīgās un stabilās drošības koncepcijas, turpinās dialogu un konsultācijas vienlīdzīgā, saprātīgā un pragmātiskā veidā," raksta Ķīnas līderis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu