Krievija ierosinājusi krimināllietu pret SKT prokuroru un tiesnešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: picture alliance / SvenSimon-TheKremlinMoscow

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu pret Hāgā bāzētās Starptautiskās krimināltiesas (SKT) prokuroru un tiesnešiem, vēstīts Izmeklēšanas komitejas "Telegram" kanālā.

Krimināllietu Krievija ierosinājusi pēc tam, kad SKT pagājušajā nedēļā izdeva Krievijas diktatora Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderi par ukraiņu bērnu deportāciju.

"Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Vladimirovičs Putins, dzimis 1952. gada 7. oktobrī, ir atbildīgs par kara noziegumu - nelikumīgu iedzīvotāju (bērnu) deportāciju un iedzīvotāju (bērnu) nelikumīgu pārvietošanu no Ukrainas okupētajām teritorijām uz Krievijas Federācijas teritoriju.

Noziegumi, visticamāk, tika pastrādāti okupētajā Ukrainas teritorijā vismaz kopš 2022. gada 24. februāra. Ir pamats uzskatīt, ka Putina kungs ir individuāli kriminālatbildīgs par iepriekš minētajiem noziegumiem," teikts SKT rīkojumā.

Tikmēr Krievijas Izmeklēšanas komiteja apgalvo, ka Ļvovas-Belovas un Putina kriminālvajāšana "esot nelikumīga, jo pamata saukt pie kriminālatbildības nav".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu