Ekvadorā trīs telekanāli saņēmuši to žurnālistiem nosūtītas vēstuļbumbas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Militarist/Shutterstock

Ekvadorā pirmdien trīs telekanāli saņēma to žurnālistiem nosūtītas vēstuļbumbas, no kurām viena eksplodēja, viegli ievainojot žurnālistu, paziņoja amatpersonas un šie mediji.

Prokuratūra paziņoja, ka ir uzsākusi izmeklēšanu par "terorisma" noziegumu, bet neinformēja, kas un kāpēc vērsies tieši pret šiem telekanāliem.

Ostas pilsētā Gvajakilā privātā telekanāla "Ecuavisa" žurnālists Lenins Artjeda saņēma vēstuli ar zibatmiņu, kas eksplodēja, kad viņš to ievietoja datorā, paziņoja viņa darba devējs.

Arjeda guva vieglus ievainojumus rokā un sejā, bet neviens cits netika ievainots, paziņoja policijas ierēdnis Ksavjers Čango. Viņš atzina, ka Artjedam nosūtītajā zibatmiņā varēja būt armijas tipa sprāgstviela RDX.

Prokuratūra paziņoja, ka vēl viena vēstuļbumba ar zibatmiņu Gvajakilā tika nosūtīta uz telekanāla "TC Television" biroju, adresējot to žurnālistam Maurisjo Ajoram.

Televīzijas tīkls "Teleamazonas" vēlāk paziņoja, ka tā birojs Kito saņēma zibatmiņu, kas bija adresēta žurnālistam Miltonam Peresam un bija līdzīga tai, kāda tika nosūtīta "Ecuavisa".

Artjedam adresētajā vēstulē arī bija izteikti draudi šim žurnālistam. Peresam sūtītajā vēstulē bija zīmīte ar apgalvojumu, ka zibatmiņā esot informācija par eksprezidenta Rafaela Korreas politisko kustību "Correismo".

Preses brīvību aizstāvošā nevalstiskā organizācija "Fundamedios" paziņoja, ka šīs vēstuļbumbas iezīmē "jaunu eskalāciju vardarbībā pret presi", un aicināja uz "tūlītēju valsts iejaukšanos".

Ekvadora atrodas starp Kolumbiju un Peru, kas ir pasaulē lielākās kokaīna ražotājvalstis, un pēdējos gados ir kļuvusi par globālās narkotiku tirdzniecības centru. Ekvadoras prezidents Giļermo Laso ir pieteicis karu bandām, kas no cietumiem kontrolē narkotiku tirdzniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu