Komponists Kārlis Lācis par 660 tūkstošiem eiro nopircis īpašumu Mežaparkā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/ LETA

Komponists Kārlis Lācis par 660 tūkstošiem eiro iegādājies īpašumu Mežaparkā, kas iepriekš piederēja bijušā ministra Jāņa Jurkāna mīļotajai sievietei Lindai Apsei, raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Zemesgrāmatā pieejamā informācija liecina, ka 2116 kvadrātmetru īpašumu, kurā ir divstāvu māja, Apse par 660 tūkstošiem eiro notirgojusi pazīstamajam komponistam Kārlim Lācim.

Lindas īpašums tas bija kopš 2006. gada, kad viņa noslēdza laulības līgumu ar vīru Pēteri Apsi, un parakstītie dokumenti liecināja, ka pēc visas mantas šķirtības šī māja ar visu zemi paliek sievas īpašumā.

Kārlis Lācis, lai finansētu šo pirkumu, noslēdzis hipotēkas līgumu ar "Swedbank" – "Privātā Dzīve" raksta, ka, visticamāk, banka viņam aizdevusi 434 tūkstošus eiro. Tātad 226 tūkstošus eiro komponists samaksājis no savas kabatas, un, visticamāk, šī nauda nākusi no pašu īpašuma pārdošanas.

Daudzus gadus Lācim ar sievu Vinetu Vilisteri-Lāci un bērniem bija brīvdienu māja Spuņciemā. Tā tika uzcelta pirms 15 gadiem, bet 2022. gada sākumā īpašums pārdots. Pircējs atradies pandēmijas laikā.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 21. marta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu