Madelēnas Makanas lieta: mākslīgais intelekts salīdzinājis attēlus ar sievieti, kas cenšas pierādīt līdzību ar Madelēnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: iammadeleinemcann/Instagram.com

Kāda sieviete no Polijas pirms pāris mēnešiem paziņoja, ka ir 2007. gadā pazudusī Madelēna Makana. Šobrīd mākslīgais intelekts ir veicis plašu abu meiteņu fotogrāfiju analīzi, vēsta Austrālijas medijs "News". 

Poliete Džūlija Vendela sociālajā tīklā "Instagram" izveidojusi kontu, kurā publicē pierādījumus, ka viņa ir pirms 16 gadiem pazudusī Madelēna Makana. Tomēr sejas atpazīšanas analīzē secināts, ka, visticamāk, Džūlija nav Madelēna.

Džūlijas attēli nesakrita ar Madelēnas attēliem. Tos salīdzināja Šveices mākslīgā intelekta uzņēmums "Ava-X". 

"Ir gandrīz neiespējami, ka jaunā poliete ir Madelēna," norāda "Ava-X" līdzdibinātājs Kristians Fērlins.

Džūlijas bērnības un nesen uzņemtie attēli sakrita, tomēr Madelēnas un Džūlijas attēlos sakritības nav.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka 2007. gada 3. maijā no dzīvokļa Portugāles brīvdienu kūrortā "Praia da Luz" Algarves reģionā pazuda Madelēna Makana. 16 gadus vēlāk kāda sieviete no Polijas apgalvo, ka ir Madelēna, minot vairākas līdzības, vēsta ārvalstu mediji.

Džūlija Vendela esot runājusi ar kādu, kas, iespējams, ir Makanas brālēns, kurš pieļāvis iespēju runāt ar Madelēnas vecākiem Keitu un Džeriju Makaniem, lai vienotos par DNS testu.

Sieviete esot sākusi domāt par to, ka viņa ir Madelēna Makana, pirms vairākiem mēnešiem, jo "kaut ko" dzirdējusi no savas vecmāmiņas.

Sociālajos tīklos publicētajos video Džūlija parāda plankumu acī, kāds redzams arī Madelēnas fotogrāfijās. Tāpat meitenēm esot vienādās vietās uz kājas vasaras raibumi.

Vendela ir 21 gadu veca, tomēr viņa pieļauj, ka vecums varētu būt nepareizs. Madelēna ir dzimusi 2003. gadā, tādēļ šobrīd viņai jābūt 19 gadiem.

Makanu ģimene esot gatava izpētīt jebkādu varbūtību.

Makanu ģimene bija devusies brīvdienu ceļojumā uz Portugāli, kad Madelēnai bija trīs gadi. Naktī viņa pazuda no istabas. Tobrīd vecāki vakariņoja.

2022. gada 20. aprīlī portugāļu un vācu prokurori par aizdomās turēto atzina vācieti Kristianu Brukneru, lai gan oficiāli viņa vārdu neatklāja. Vācijas prokurors sacīja, ka "ir pārliecināts, ka Brukners nogalinājis Madelēnu".

Vācijas prokurors Hanss Kristians Volters Portugāles raidorganizācijai CMTV norādīja, ka izmeklētāji ir atraduši jaunus pierādījumus, kas sasaista Brukneru ar meitenītes pazušanu.

"Izmeklēšana joprojām turpinās, un es domāju, ka mēs esam atraduši dažus faktus un pierādījumus. Ne kriminālistikas pierādījumus, bet pierādījumus. Esam pārliecināti, ka viņš ir Madelēnas Makanas slepkava," sacīja prokurors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu