"Šī māksla pasauli padarīs labāku." Kremļa draugs Sīgals palīdzēs gatavot krievu jaunatni armijas vajadzībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Putins un Stīvens Sīgals
Kara noziedznieks Putins un Stīvens Sīgals Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas oficiāli pasludinātais draugs un pilsonis Stīvens Sīgals paziņojis, ka Maskavā atvēris aikido akadēmiju, kuras mērķis ir palīdzēt sagatavot krievu bērnus armijas vajadzībām, vēsta Kremļa kontrolētais medijs TASS.

Slavenais Holivudas aktieris Sīgals ir septītā līmeņa melnās jostas īpašnieks aikido cīņas mākslā. Viņš iepriekš vairākkārt ir izteicies, ka Vladimirs Putins ir "viens no labākajiem dzīvajiem modernā laikmeta līderiem". 

2016. gadā Sīgals saņēma Krievijas pasi, bet februārī viņš saņēma kara noziedznieka Vladimira Putina parakstītu draudzības ordeni par "lielu ieguldījumu Krievijas starptautiskās kultūras un humanitārās kooperācijas uzlabošanā". Tāpat Sīgals ASV ir viesojies kā Krievijas vēstnesis.

Tagad 70 gadus vecais aktieris Maskavā ir atvēris akadēmiju, kurā tiks mācīta viņa praktizētā aikido cīņas māksla.

"Esmu patiesi priecīgs atvērt šo centru, apzinoties, ka šeit attīstīsies aikido. Šī [cīņas] māksla pasauli padarīs labāku," izsakās Sīgals.

TASS ziņo, ka atvērtā cīņas mākslu centra mērķis esot "paplašināt aikido izmantošanu praksē, pilnveidot dažādus modernā un tradicionālā aikido stilus, palielināt audzēkņu kopējo motivāciju, kā arī sagatavot jauniešus dienestam Krievijas armijā".

Aikido gan nav populārākajām cīņas mākslām pasaulē. Tieši pretēji - daudzi kritiķi šo cīņas mākslu uzskata par vienu no sliktākajām, ja runa ir par pamata bāzi MMA. Aikido lielākoties tiek kritizēts tieši par reālisma trūkumu, jo dažādās demonstrācijās izmantotie sitieni neatbilst reālās dzīves cīņas situācijām. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu