Lielbritānija gatava piegādāt iznīcinātājus Polijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
F-16 iznīcinātāji. Ilustratīvs attēls.
F-16 iznīcinātāji. Ilustratīvs attēls. Foto: Curioso.Photography/Shutterstock

Lielbritānija ir gatava piegādāt iznīcinātājus Polijai, lai kompensētu lidmašīnas, ko valsts piegādās Ukrainai, pirmdien, 20. martā, sacīja Lielbritānijas Bruņoto spēku ministrs Džeimss Hīpijs.

"Mēs ļoti pozitīvi raudzīsimies uz Polijas lūgumu aizpildīt radušos tukšumus," paziņoja Hīpijs. Taču Varšava vēl nav nākusi klajā ar šādu lūgumu, viņš piebilda.

Polija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka piegādās Ukrainai iznīcinātājus "MiG-29". Polija ir pirmā valsts, kas apsolījusi Ukrainai šāda veida militāro aprīkojumu, ko Kijiva jau sen prasījusi.

Arī Slovākija ir paziņojusi, ka nosūtīs Ukrainai "MiG-29", modernizējot savu gaisa floti ar iznīcinātājiem "F-16", ko tā 2018. gadā pasūtīja no ASV.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir vairākkārt uzsvēris, ka Ukrainai nepieciešami iznīcinātāji, lai efektīvi cīnītos pret Krievijas uzbrukumu.

Lielbritānija un ASV līdz šim atteikušās sūtīt Ukrainai savus iznīcinātājus "F-16".

Vairākas NATO valstis uzskata, ka iznīcinātāju piegāde Ukrainai varētu saasināt konfliktu un Krievija to uztvertu kā pastarpinātu NATO valstu iesaistīšanos karā.

Polija noteikti nesūtīs Ukrainai tik daudz iznīcinātāji cik tanku, pagājušajā nedēļā paziņoja Polijas prezidenta birojs. Polija nosūtīja Ukrainai 14 tankus, un Lielbritānija piedāvāja aizstāt tos ar jaunākiem tanku modeļiem.

Polijas prezidents Andžejs Duda pagājušo ceturtdien paziņoja, ka Varšava tuvākajās dienās nodos Ukrainai četrus savus reaktīvos iznīcinātājus "MiG-29". Vēl citas lidmašīnas tiks piegādātas vēlāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu