Krievija šogad nepiedalīsies Zemes stundā, jo pasludinājusi Pasaules Dabas fondu par "ārvalstu aģentu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kremlis, Maskava.
Kremlis, Maskava. Foto: AFP/SCANPIX

Krievija šogad nepiedalīsies Pasaules Dabas fonda (PDF) rīkotajā akcijā Zemes stunda, atsaucoties uz Kremļa ziņu aģentūru "Interfax", raksta neaktarīgais medijs "Meduza". 

Krievijas vadoņa Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs žurnālistiem sacījis, ka šāds lēmums pieņemts, jo PDF ir Krievijas Tieslietu ministrijas "ārvalstu aģentu" sarakstā.

2023. gada 10. marta vakarā Krievijas Tieslietu ministrija atjaunināja savu "ārvalstu aģentu" reģistru, iekļaujot tajā arī PDF.

Ministrija apgalvo, ka PDF "dabas un vides aizsardzības aizsegā [..] centās ietekmēt Krievijas Federācijas izpildvaras un likumdošanas varas lēmumus un kavēt industriālo un infrastruktūras projektu pabeigšanu".

PDF medijam "Meduza" norādīja, ka mēģinās apstrīdēt tā iekļaušanu reģistrā un turpinās "aizsargāt retas dzīvnieku sugas un saglabāt Krievijas dabisko pasauli".

Zemes stunda šogad norisināsies 25. martā plkst. 20.30 pēc Latvijas laika.

Akcijas laikā ikviens ir aicināts veltīt vienu stundu Zemei un apliecināt savu apņemšanos saudzēt planētu un tās dabas daudzveidību, lai līdz 2030. gadam dabas stāvoklis pasaulē būtu labāks, nekā tas ir pašlaik.

Kā ikkatru gadu Zemes stundas laikā visā pasaulē tiks izslēgtas gaismas gan mājokļos, gan sabiedriskās vietās, lai radītu retu vienotības brīdi un pievērstu sabiedrības uzmanību arvien pieaugošajiem klimata pārmaiņu draudiem un dzīvās dabas izzušanai.

Zemes stunda ir vērienīgākā vides akcija pasaulē, kas šogad norisināsies jau 17. gadu pēc kārtas. Kopš 2007. gada Zemes stunda ir apvienojusi miljoniem cilvēku visā pasaulē, lai rosinātu pārmaiņas, un iedvesmojusi globālas iniciatīvas, iesaistot vairāk nekā 190 valstis un teritorijas. Zemes stundā gaismas ir izslēgtas daudzos pasaules ievērojamākajos objektos, sākot ar "Londonas aci" Anglijā un beidzot ar Eifeļa torni Francijā un Kolizeju Itālijā. Latvijā katru gadu gaismas tiek izslēgtas vai samazināts apgaismojums Rīgas pilij, Brīvības piemineklim, Vanšu un Dzelzceļa tiltiem, Melngalvju namam un daudzām citām sabiedriskajām ēkām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu