VIDEO ⟩ Pensionāre uz sava vārda piereģistrē svešas personas auto. Nu viņai jāmaksā par citu pārkāpumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: marikun/Shutterstock

Pensionāre no Vecumnieku pagasta pirms diviem gadiem piereģistrējusi kāda jaunekļa automašīnu uz sava vārda, lai gan pati nemaz neprot stūrēt auto un ir cilvēks ar speciālām vajadzībām. Nu sieviete ir nonākusi neapskaužamā situācijā - viņai jāmaksā par automašīnas faktiskā īpašnieka izdarītajiem pārkāpumiem, ziņo LTV raidījums "4. studija".

Video: Raidījuma "4. studija" sižets

Visas sievietes nelaimes sākušās brīdī, kad pirms diviem gadiem, jauniešu pierunāta, viņa uz sava vārda piereģistrēja svešas personas automašīnu. Tā kā viņa ir 2. grupas invalīde ar kustību traucējumiem, tas nozīmē dažādas nodokļu atlaides. Viņa nebija iedomājusies, ka līdz ar auto reģistrēšanu uzņemsies atbildību par visiem pārkāpumiem, kurus veiks mašīnas stūrētājs.

Pirms gada Sarmīte saņēmusi vēstuli no Valsts policijas (VP) – izrādījās, ka auto, kas reģistrēts uz viņas vārda, izraisījis vairākus pārkāpumus un galu galā aizbēdzis no likumsargiem.

Situāciju vēl vairāk sarežģī tas, ka, cenšoties pasaudzēt automašīnas faktisko īpašnieku, kundze mēģinājusi mānīties un slēpt, kurš sēdējis pie stūres. Tagad, lai no Sarmītes piedzītu likumsargu uzlikto naudas sodu, ir iesaistījies tiesu izpildītājs. 

VP pieredzē diemžēl šādi gadījumi neesot jaunums, tāpēc ikvienam cilvēkam ar speciālām vajadzībām un invaliditātes grupu ir rūpīgi jāizvērtē, vai uzņemties atbildību par auto, kuru pats nespēj lietot.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu