Dānijas futbolisti spēles izskaņā izsēj pārsvaru un sensacionāli zaudē Kazahstānai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Rasmuss Hejlunds, kurš ceturtdien izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē, svētdien otrajā mačā atzīmējās ar vēl diviem precīziem sitieniem, taču Dānijas futbola izlase piedzīvoja sensacionālu zaudējumu.

Iepriekšējo meistarsacīkšu pusfināliste Dānija izbraukumā ar rezultātu 2:3 (2:0) zaudēja Kazahstānai, lai gan vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā.

Mača 21.minūtē pēc Simona Kjēra tālas piespēles Bergāmo "Atalanta" 20 gadus vecais uzbrucējs Hejlunds labi nospēlēja ar augumu, ieguva kontroli pār bumbu un pārcēla to pāri pretinieku vārtsargam. Pēc 15 minūtēm dāņi neatlaidīgi nospēlēja pretinieku soda laukumā, Hejlundam ar sitienu no tuvas distances panākot 2:0.

Otrā puslaika otrajā pusē pēc spēles ar roku soda laukumā uz Dānijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru Bahtijors Zainutdinovs 73.minūtē realizēja - 1:2. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas piecas minūtes, neizšķirtu ar izcilu tālsitienu panāca Ashats Tagibergens.

Kazahstānai ar to nepietika un 89.minūtē pēc centrējuma soda laukumā Abats Aimbetovs precīzi sita ar galvu un izrāva laukuma saimniekiem uzvaru.

H apakšgrupā pa trīs punktiem ir četrām komandām - vienu maču aizvadījušajām Ziemeļīrijai un Slovēnijai, kā arī divus dueļus nospēlējušajām Dānijai un Kazahstānai. Bez punktiem savās pirmajās spēlēs palika Somija un Sanmarīno.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu