"Latvijas pasts" šonedēļ izdos Hartmaņa muižai veltītu pastmarku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas pasts" pastmarku sērijā "Latvijas muižas" piektdien, 31.martā, izdos Hartmaņa muižai veltītu pastmarku,  informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Uz otrās Latvijas muižas sērijas pastmarkas redzama Hartmaņa muižas ēka, kas atrodas Rīgā, Kalnciema ielā. Pastmarka izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir 1,88 eiro, kas atbilst 12.grupas valstu vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem.

Foto: Latvijas Pasts

Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne 500 eksemplāru tirāžā.

Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un bijušais rektors Aleksandrs Naumovs.

Filatēlijas jaunumus sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī "Latvijas pasta" e-veikalā "veikals.pasts.lv". Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 31.martā Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

Pastmarku sērijas "Latvijas muižas" pirmā pastmarka izdota 2022.gadā, un tā tika veltīta Švarcmuižas ēkai, kas atrodas Rīgā, Daugavgrīvas ielā.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3000 darbinieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu