Latvijas basketbola leģendai Semjonovai amputēta kāja (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uļjana Semjonova
Uļjana Semjonova Foto: Ieva Čīka/LETA

Leģendārā Latvijas basketboliste Uļjana Semjonova sarunā ar "Latvijas Avīzi" atzinusi, ka pērnā gada augustā viņai amputēta kāja. 

Bijusī basketboliste jau ilgāku laiku cīnās ar veselības likstām. 2021. gadā Semjonova ar smagu savainojumu nonāca slimnīcā, bet basketbolistes veselības problēmu iemesls netika atklāts publiski.

Tagad pati basketboliste atzinusi, ka pērn pazaudējusi kāju zem ceļgala.

"Negribu neko daudz stāstīt, guļu mājās, un viss. Esmu palikusi bez kājas. Nezinu, kas un kā man var palīdzēt. Kāju man neviens atpakaļ nepielipinās," sacījusi basketbola leģenda.

Semjonova atzinusi, ka nespēj daudz kustēties, jo otra kāja esot pārāk vāja, lai izmantotu protēzi vai arī kruķus. 

Basketboliste arī atzinusi, ka saņem finansiālu atbalstu Latvijas Olimpiešu sociālā fonda (LOSF), bet viņas pensija tiekot notērēta zālēs un citos pirmās nepieciešamības līdzekļos.

"Zālēm, pamperiem, komunālajiem maksājumiem, kas man ir ļoti lieli, ap 600 eiro, aiziet visa pensija. Bija arī neliels iekrājumiņš. Tā mēs te dzīvojam," sacījusi basketboliste.

Savas karjeras laikā no 1968. līdz 1988. gadam Semjonova kopā ar Rīgas TTT vienpadsmit reižu uzvarēja Eiropas valstu čempionvienību kausa izcīņā, vienreiz – Liliānas Ronketi Eiropas kausa izcīņā un 15 reižu kļuva par PSRS čempioni, bet Latvijas izlases sastāvā četras reizes uzvarēja PSRS tautu spartakiādes turnīros. No 1968. līdz 1986. gadam PSRS izlases sastāvā viņa kļuva par divkārtēju olimpisko, trīskārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempioni.

Semjonova ir uzņemta Pasaules basketbola slavas zālē, Pasaules Sieviešu basketbola Slavas zālē un FIBA slavas zālē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu