Šveicē notiesā četrus bijušos "Gazprombank" darbiniekus par Putina drauga Roldugina kontu nepārbaudīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins un Sergejs Roldugins.
Vladimirs Putins un Sergejs Roldugins. Foto: Reuters/ScanPix

Šveices tiesa ceturtdien atzinusi par vainīgiem četrus bijušos "Gazprombank" Šveices filiāles darbiniekus par nepienācīgu kontu pārbaudi, kas atvērti uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina drauga čellista un miljardiera Sergeja Roldugina vārda.

Cīrihes apgabaltiesā apsūdzētajiem tika piespriests nosacīts sods, kas nosacījumu pārkāpšanas gadījumā var novest pie simtiem tūkstošu Šveices franku naudas soda.

Spriedums pieņemts pēc vienas dienas tiesas prāvas 8.martā, un tā pamatā ir informācija par slepenām finanšu plūsmām, kas tika atklātas pēc "Panamas dokumentu" nopludināšanā 2016.gadā, un kurās bija iesaistīts arī mūziķis un Putina bērnības draugs Roldugins. Pagāja gadi, līdz prokurori atšķetināja finanšu shēmas un nodeva lietu tiesā.

Bijušie "Gazprombank" darbinieki - trīs krievi un viens šveicietis - bija apsūdzēti par to, ka nav pārbaudījuši, vai Rolduginam patiešām pieder kontos esošie aktīvi. Viņš bija bankas klients no 2014. līdz 2016.gadam.

Kā 2016.gadā atklāja tā dēvēto Panamas ofšoru dokumentu noplūde - Roldugins ir īpašnieks vairākiem ofšoriem, kam lielas Krievijas kompānijas skaitīja simtiem miljonus eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu