FOTO Noticis uzbrukums Okupācijas muzeja ēkai (8)

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Naktī uz pirmdienu, 3. aprīli Latvijas Okupācijas muzeja ēkai Vecrīgā, Latviešu strēlnieku laukumā 1 uzbrukuši vandaļi – muzeja fasādei bojātas stikla daļas aptuveni 17 kvadrātmetru apmērā, ziņo muzeja pārstāvji.

Muzeja fasādei aizvadītajā naktī nodarīts kaitējums. Tiek ziņots, ka par notikušo ir informēta Valsts policija, kas ir sākusi apstākļu noskaidrošanu.

Valsts policija aģentūrai LETA apliecināja, ka šorīt saņemts izsaukums uz muzeju, kur izsisti trīs logu stikli. Rīgas Centra iecirknī sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Janvārī Okupācijas muzeja vadība LTV raidījumam "Panorāma" norādīja, ka pēdējā laikā arvien biežāk notiek fiziski uzbrukumi ēkām un ekspozīcijai. Lai gan arī iepriekš muzeja 30 gadu pastāvēšanas laikā saņemti draudi, pašlaik uzbrukumi, tajā skaitā komentāri par muzeja darbību, kļuvuši intensīvāki - tā šī gada janvārī stāstīja muzeja vadība.

Muzeja ēka pēc vairākus gadus ilgušas renovācijas tika nodota ekspluatācijai 2021.gada augustā. Ēkas renovācijas projekta autors ir pazīstamais latviešu izcelsmes ASV arhitekts Gunārs Birkerts. 2022.gada 1.jūnijā ēkā tika atklāta muzeja jaunā ekspozīcija.

Latvijas Okupācijas muzejs ir valsts akreditēts privāts muzejs, kas dibināts 1993. gadā. To uztur un pārvalda sabiedriskā labuma organizācija Latvijas Okupācijas muzeja biedrība. Muzeja misija ir izglītot un atgādināt par Latvijas okupācijām 20.gs.

VIDEO: Uzbrukumi Okupācijas muzejam un Stūra mājai (27. janvāra sižets)

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu